BEND KOJI JE IZUMIO GRUNGE / Mudhoney po prvi put u Zagrebu

Image

Nastavlja se pohod najutjecajnijih bendova američkog alter rocka na zagrebačke pozornice.

20.5.2009.
8:28
VOYO logo

Seattleski Mudhoney, jedan od najutjecajnijih američkih rock bendova, potvrdio je svoje prvo gostovanje u Hrvatskoj koje će se u utorak, 20. listopada održati u zagrebačkoj dvorani Pauk. Tog dana upoznat će nas sa svojim posljednjim albumom "Lucky Ones" kojeg je kritika proglasila jednim od najboljih u prošloj godini.

Grupa, čiji je utjecaj redovno isticao pokojni Kurt Cobain, na sceni je od 1988., a njihovi EP-jevi "Mudhoney" i "Superfuzz Biggmuff" te neodoljivo suludi singl "Touch Me I'm Sick" danas se smatraju mjestima na kojima se rodio grunge. U devedesetima su redovno mijenjali postavu te neko vrijeme snimali za veliku etiketu, no unatoč seriji izvrsnih albuma nikad nisu dosegnuli multimilijunske tiraže svojih sljedbenika poput Nirvane, Pearl Jama i Alice In Chains.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjih desetak godina vratili su se nezavisnom izdavaču, kultnom Sub Popu, gdje nastavljaju snimati izvrsne albume kao što su "Since We've Become Translucent" i "Under the Billion Suns". Današnju postavu sačinjavaju Mark Arem (vokal), Steve Turner (gitara), Dan Peters (bubnjevi) i Guy Maddison (bas).

Cijena ulaznice koju možete nabaviti na blagajni Studentskog centra iznosi 100 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo