MRŠIĆ SE VRAĆA U POLITIKU? Dio SDP-ovaca vidi ga kao premijera: / 'Bio bi najopasniji protukandidat Plenkoviću...'

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Zvonimir Mršić, nakon pada u Podravci, mogao bi se vratiti u politiku. Dio njegovih kolega u SDP-u već ga vidi kao budućeg premijera nakon idućih parlamentarnih izbora.

23.2.2017.
11:31
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

U slučaju da ne dobije novi mandat u Podravci, što zaista nije ni najmanje izgledno, Zvonimir Mršić ne planira ostati u koprivničkoj tvrtki. Potvrdio je to i sam, no ujedno nije želio otkriti što će i kako će dalje. Novi list, pak, piše da je najizglednije da se ponovno jako aktivira u politici. Više ljudi iz SDP- a već je ustvrdilo kako bi im bio vrlo koristan za stranku.

"Podravka je u 2016. udvostručila dobit u odnosu na godinu ranije. To je podatak koji sugerira da je Mršić bio uspješan direktor. Ako mu Vlada unatoč tome neće produljiti mandat, što je izvjesno, Mršić će imati imidž političke žrtve. Bit će stoga uvjerljiv svjedok koliko su priče o nekakvom novom Plenkovićevom HDZ-u potpuno neutemeljene i kao takav bi bio od velike koristi za SDP", kazao je u srijedu jedan visokopozicionirani SDP-ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, tijekom nedavnih unustarstranačkih izbora, više istaknutih članova pokušavalo je Mršića nagovoriti da se kandidira za predsjednika SDP-a, ali on nije pristao uz objašnjenje da je isključivo vezan uz Podravku.

Image
ZVONIMIR MRŠIĆ SIGURNO ODLAZI S ČELA PODRAVKE: /

Najizgledniji kandidat čovjek je kojeg gura ministar obrane

Image
ZVONIMIR MRŠIĆ SIGURNO ODLAZI S ČELA PODRAVKE: /

Najizgledniji kandidat čovjek je kojeg gura ministar obrane

Kako ponovno do vrha?

Čak i dio članova stranke koji tada nije favorizirao Mršića smatrao ga je perspektivom stranke, a to mišljenje dijeli i danas."Uvjeren sam da bi Mršić bio najopasniji protivnik Plenkoviću što ga SDP može ponuditi. Još i više ako ga Plenković sada makne s mjesta predsjednika uprave Podravke", kazao je tako jedan utjecajan socijaldemokrat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I izvori bliski predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću slažu se da bi Mršićev politički angažman predstavljao značajan dobitak za stranku. Ali, nitko ne zna u kojoj bi se to formi moglo realizirati, jer će SDP-ov kandidat za gradonačelnika Koprivnice biti Mišel Jakšić, a za župana Slavko Tucaković.

Dio SDP-ovaca, pak, kad je Mršić u pitanju uzima u obzir i činjenicu da se nije mnogo vodio socijalnim kriterijima vodeći Podravku, ali i to da će odlaskom iz tvrtke imati opcijske dionice vrijedne milijun eura. Pitaju se kako bi na to reagiralo biračko tijelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo