MRSIĆ OČITO IMA NEŠTO PROTIV ŠEFA SDP-A: / Možemo u koaliciju s Restartom, ali samo ako on ne bude premijer...'

Image
Foto: Pixsell

Mrsićev uvjet za koaliranje njegove stranke, Damokrati, s koalicijom Restart koju predovdi SDP jest da Davor Bernardić ne bude premijer jer, kako kaže,

4.6.2020.
13:41
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić spreman je sa svojom strankom koalirati nakon izbora s koalicijom Restart koju predvodi SDP, ali za takvo što ima jedan uvjet.

"Ako osvoji dovoljan broj glasova, jasno je da će Davor Bernardić biti premijer. Međutim, ako ne osvoji dovoljan broj glasova i bude u prilici formirati koaliciju s drugim strankama, onda ćemo razgovarati o tome tko može biti premijer", kazao je Mrsić gostujući na televiziji N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MRSIĆ: /

'Restart koalicija ne nudi ništa novo, samo najavljuju hrpetinu šarenih izbornih obećanja'

Image
MRSIĆ: /

'Restart koalicija ne nudi ništa novo, samo najavljuju hrpetinu šarenih izbornih obećanja'

'Građani Bernardića ne vide kao premijera'

Drugim riječima, Mrsićev je uvjet za koaliranje da Bernardić ne bude premijer. Mrsić je svojedobno napustio SDP upravo zbog neslaganja s Bernardićem, a sada tvrdi da Bernardiću građani ne vjeruju da se može nositi s predstojećom ekonomskom krizom.

"To je nešto što je logično iz onoga što građani poručuju, jer ga oni ne vide kao premijera", pojasnio je Mrsić svoj stav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tim oko Bernardića, kaže Mrsić, postavljen je tako da pokaže kako on može biti premijer ako ima osobe oko sebe koji su dokazani u političkoj bitci. Što se tiče prioriteta Demokrata, Mrsić kaže da su to reforma pravosuđa i borba protiv korupcije te reforma javne uprave sa smanjenjem broja općina i gradova.

'Ovo je jedan hrabri iskorak DORH-a'

Mrsić se osvrnuo i na izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je kazao kako bi se DORH mogao pozabaviti i SDP-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Plenković je kazao: "Što se tiče aktivnosti na koje se aludira, koje su koruptivnog karaktera, očekujem da tijela, i policija i DORH, procesuiraju i one koje su vezane i za SDP. Tu je recentan primjer oko javne nabave oko Europske prijestolnice kulture u Rijeci. Očekujem iste aršine za sve. A ne vidim nikakve spektakularne akcije."

Na to je DORH uzvratio priopćenjem u kojem se ističe kako je "zabranjen svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela...".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je jedan hrabri iskorak DORH-a koji bi možda mogao vratiti povjerenje građana u pravosudne insitucije jer ono što je premijer napravio u svojoj izjavi je nedopustivo za jedan demokratski sustav. Dobro da je DORH reagirao, a premijer će se idućih dana vaditi i objašnjavati građanima što je pritom mislio", kazao je Mrsić.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo