Mrkonjić: Rekonstrukcija Vlade je loša ideja

„Tu samo ako mogu da pomognem, ako ne - hvala“

25.3.2013.
13:09
VOYO logo

Ako odluče da meni nije mesto u vladi, nek' tako bude, kaže ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić, ali napominje da se protivi najavljenoj rekonstrukciji Vlade.

- Ljudi su tek ušli u poslove. Prvi rezultati se tek sada očekuju...menjati to nije dobro - kaže za B92 Mrkonjić i dodaje "da bi to poremetilo jedan koncept, i da stalne trzavice stvaraju nemir u kabinetima, ali i ministarstvima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je podsetio da je u prošloj vladi izvršena rekonstrukcija, zbog koje je izgubljeno godinu dana.

Mrkonjić dodaje da nije čuo da je Vučić nezadovoljan njegovim radom, ali da je spreman svaki dan da polaže račune. On tvrdi da je već dva put odbio da bude ministar, i dodaje da je tu ako može da pomogne, ako ne "hvala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar saobraćaja kaže da je saradnja Aleksandra Vučića i Ivice Dačića dobra, i dodaje da nema problem sa tim da Vučić procenjuje učinak ministara u vladi.

- Stavio bih tačku na to. Dobro je da vlada radi jedinstveno, i da Dačić zajedno sa Vučićem radi u interesu države, i dobro bi bilo da se posao nastavi - kaže Mrkonjić i dodaje da se ne plaši istrage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nemam kuću, nemam stan, nemam kola, nemam deviznu štednju, imam domaću, primam platu - kaže Mrkonjić i dodaje da se on time ne hvali.

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije navodi da je Ivica Dačić u potpunosti predan pregovorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Uloga premijera danas je vezana za pregovore, i on se sam predao tom poslu. Ivicu znam 25 godina, nikada nije bio toliko angažovan. Čovek 24 sata dnevno radi na tom poslu, i taj posao može da se reši samo tako, i on će taj posao i da završi - navodi Mrkonjić i dodaje da sudbinu vlade ne bi vezivao za bilo koje pitanje, pa ni pitanje Kosova.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo