Mrkić i dalje brani golišavu savetnicu: Ona ima preporuku sa Megatrenda

Ministar ne želi da pokaže kopiju prijemnog ispita za Diplomatsku akademiju na kojem je Vanja Hadžović navodno pala

14.11.2013.
21:03
VOYO logo

Ivan Mrkić, ministar spoljnih poslova, dostavio je Blicu pisane odgovore na pitanja o okolnostima prijema Hadžovićeve u Ministarstvo.

Kako je Vanja Hadžović dobila posao u Ministarstvu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Vanja Hadžović se sama prijavila za rad u MSP. Imala je preporuku Megatrenda. Primljena je na administrativno radno mesto, iako je posedovala fakultetsku diplomu i znanje engleskog i francuskog jezika.

Kako je Hadžović iz prvog puta upisala Diplomatsku akademiju sa diplomom privatnog univerziteta, kad neki drugi ljudi sa diplomama državnih fakulteta godinama isto pokušavaju i ne uspeva im?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Treba da razumete da Diplomatsku akademiju mogu da upišu samo zaposleni u MSP, jer je to jednogodišnji kurs obuke u Ministarstvu spoljnih poslova. Poseban program se pravi za pojedince iz drugih ministarstava, a Diplomatsku akademiju, u svakom slučaju, ne može da pohađa niko ko već nije zaposlen u državnoj upravi. Dakle, redovni program Diplomatske akademije mogu da pohađaju - isključivo - zaposleni u MSP, pa i oni primljeni na određeno vreme.

Ko je dao saglasnost da ona može da konkuriše?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Niko, jer je ona zaposlena u MSP. U MSP je zaposlena na određeno vreme od 11. februara 2013. godine.

Da li možete da nam dostavite kopiju prijemnog ispita Vanje Hadžović?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Svi prijemni ispiti su internog karaktera i u rezultate ispita uvid je imala isključivo komisija sastavljena od zaposlenih u MSP i jednog broja predstavnika drugih ministarstava.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo