MRAK TARITAŠ: / 'Treći put smo pobijedili, a od ponedjeljka se pripremamo za novu utakmicu... Bit će to referendum'

Image
21.5.2017.
22:59
VOYO logo

'Zahvaljujem se svim sugrađanima koji su izašli na izbore i birali promjene. Hvala i svim volonterima i članovima stranke te obitelji, ali i timu od sedam ljudi bez kojih ja ovdje ne bih stajala.

Treći put smo pobijedili. Hvala timu koji zna samo pobjeđivati. Hvala mojim protivnicima jer smo se borili dugo i srčano. Krenuli smo s drugom utakmicom, ona završava 4. lipnja. Ona će se odnositi na referendumsko pitanje - žele li građani promjene ili žele da se ništa ne promijeni', kazala je Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Izaberimo grad u kojem se upravlja transparentno'

'Pozivam sve sugrađane da 4. lipnja izađu na izbore, tada završava druga utakmica koja je upravo krenula. Vjerujem da ćemo 4. lipnja izabrati grad u kojem se upravlja transparentno, grad u kojem će sudjelovati svi građani. Vjerujem da ovaj grad ima neku drugačiju budućnost.

Još jednom hvala na srčanoj borbi mojim protivnicima, hvala sugrađanima koji su prepoznali da sam ja prvo lice promjene. Vjerujem da ćemo 4. lipnja slaviti jedan drugačiji, otvoreni, transparentan grad - onakav grad kakav zaslužujemo. Hvala svima', rekla je Anka Mrak Taritaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto ranije kazala je kako u drugom krugu računa na podršku onih koji su rekli da nikad ne bi koalirali s Bandićem.

Mrak Taritaš želi biti točka okupljanja

'U ponedjeljak je novi dan, idemo ispočetka, obavit ćemo razgovore. Idemo okupljajuće i afirmativno i bit će onih koji će pozvati da se u drugom krugu glasuje za mene. Nastojim biti afirmativna i pozitivna i voljela bih biti točka okupljanja', dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema rezultatima koje je u 22.30 sati objavilo Državno izborno povjerenstvo, u Zagrebu u drugi krug ulaze Milan Bandić s osvojenih 31,13 posto glasova i Anka Mrak Taritaš, s 24,31 posto glasova. Obrađeno je 72,22 posto biračkih mjesta.

Anka Mrak Taritaš rekla je da je drugi krug nova utakmica. 'To će biti referendum. S jedne strane će biti 'mi svi koji želimo promjene' ili 'oni koji žele njega'', kaže Mrak Taritaš. Rekla je da su građani ti koji odlučuju žele li promjenu ili ne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Upitana za većinu u Gradskoj skupštini, Mrak Taritaš kaže da valja pričekati.

'Idemo pričekati rezultate i vidjeti što je najbolje za budućnost grada Zagreba', kaže i dodaje da nije dobra budućnost neprestanih izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mrak Taritaš ističe da se osjeća gotovo kao pobjednica.

'Dobila sam prve parlamentarne izbore kada su svi rekli da je nemoguće, dobila sam i na drugima. Protivnici su mi rekli da nemam sadržaj, karizmu, šansu, a ja sam pokazala da sam tu', zaključila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo