MOŽEMO! I SDP VEĆ SLAŽU TIM? / Joško Klisović mogao bi dobiti važnu funkciju u Skupštini; 'Njima je u interesu stabilna većina...'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

SDP je još u izbornoj noći podržao Tomaševića, a iz Možemo! su već nekoliko puta javno rekli da očekuju suradnju sa SDP-om u Skupštini. To predstavničko tijelo ima 47 zastupnika, a Možemo!

19.5.2021.
9:02
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon drugog izbornog kruga službeno će započeti pregovori i dogovori o formiranju zagrebačke gradske vlasti između platforme Možemo! i SDP-a, a čelnici dviju političkih stranaka trebali bi se sastati u srijedu kako bi dogovorili timove za buduće pregovore, piše Jutarnji list.

Iako je suradnja tih dviju stranaka ključna u Zagrebu, SDP od Možemo! očekuje podršku za svog gradonačelničkog kandidata u Varaždinu, Nevena Bosilja, koji je ušao u drugi krug s aktualnim gradonačelnikom Ivanom Čehokom. Osim navedenog, SDP očekuje i podršku Marku Filipoviću koji se u drugom krugu bori za čelno mjesto Rijeke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako dođe do šireg dogovora, vjerojatno je i da će SDP podržati bivšu direktoricu GONG-a, Suzanu Jašić (Možemo!) koja je kandidatkinja za gradonačelnicu Pazina, a u drugom će se krugu boriti s kandidatom IDS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
GRBIN O LOŠEM IZBORNOM REZULTATU: /

'Stranka si je dopustila da godinama ne sluša birače, promjene su već počele!'

Image
GRBIN O LOŠEM IZBORNOM REZULTATU: /

'Stranka si je dopustila da godinama ne sluša birače, promjene su već počele!'

Raspodjela dužnosti

Govoreći o Zagrebu, SDP je još u izbornoj noći podržao Tomaševića, a iz Možemo! su već nekoliko puta javno rekli da očekuju suradnju sa SDP-om u Skupštini. To predstavničko tijelo ima 47 zastupnika, a Možemo! s osvojena 23 mandata, uz SDP-ovih pet, čini uvjerljivu većinu.

No, postavlja se pitanje kako će se raspodijeliti dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz vodstva obiju stranaka poručili su da pregovora o raspodjeli pozicija neće biti prije 31. svibnja jer izbori nisu završeni, no izvor iz SDP-a za Jutarnji je rekao kako u SDP-u očekuju mjesto predsjednika Skupštine.

"Očekujemo da oko toga neće biti problema jer je i kolegama iz Možemo! u interesu čvrsta i stabilna većina, a ionako se otvara jako puno mjesta koja će trebati popuniti i bit će potrebno puno kvalitetnih ljudi", rekao je izvor te napomenuo da konkretni razgovori još nisu počeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo