Tko se naručio, naručio se / Bez frizure za doček? Mnogi će u najluđu noć bez profesionalne šminke i frizure, iako se smije raditi

Iako mnogi biraju neradnu staru godinu, ako žele, kozmetičari, vizažisti, šminkeri, zaposleni u uslužnim djelatnostima, mogu raditi i za to bi trebali biti plaćeni 50 posto više

30.12.2023.
10:27
VOYO logo

Tko se naručio - naručio se. Jer na Silvestrovo feniranja i svečanih novogodišnjih frizura neće biti. Većini je subota, dan prije - jedini izbor, piše Danas.hr.

"Slobodnih termina više nema, gužva je velika, radimo po cijeli dan. Najviše se rade farbanja, pramenovi, frizure, svečane frizure", kaže Lana Đurić, vlasnica frizerskog salona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najčešće pitanje koje klijenti ovih dana postavljaju je - ima li koji slobodan termin 31. prosinca.

"Ne radimo u nedjelju. Da je Stara neki drugi dan sigurno bi radili i bili puni od jutra do navečer", potvrđuje Đurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U novogodišnji provod mnogi će i bez profesionalne šminke jer vižazisti raditi neće. Priznaju najveća je potražnja bila za vrijeme božićnih partija, domjenaka i fešti.

"Mislim da je sad nekako Božić uhvatio taj svoj neki čar da se svi manje više u tom 12. mjesecu ispucaju pa je to Silvestrovo zaspalo", kaže vizažistica Kristina Avakumović pa ipak dodaje: "Ali slobodno stavite crveni ruž, svakako za Novu godinu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VODIČ ZA KUPOVINU /

Stigla još jedna neradna nedjelja. Ovako danas rade trgovine i šoping centri

Image
VODIČ ZA KUPOVINU /

Stigla još jedna neradna nedjelja. Ovako danas rade trgovine i šoping centri

Iako mnogi biraju neradnu staru godinu, ako žele, kozmetičari, vizažisti, šminkeri, zaposleni u uslužnim djelatnostima, mogu raditi i za to bi trebali biti plaćeni 50 posto više.

"Ako je riječ o uslužnoj djelatnosti, uključujući frizersku djelatnost, tada se odredbe Zakona o trgovini ne primjenjuju, odnosno ograničenja vezana uz radno vrijeme se na njih ne primjenjuju pa oni slobodno određuju radno vrijeme nedjeljom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako baš netko inzistira da ga netko počešlja, zašto ga netko ne bi prijateljski izfrizirao. Ja znam samo da moj salon neće raditi na Silvestrovo. Pitanje hoću li opet za života doživjeti da su Badnjak i Silvestrovo na nedjelju", kaže Ivica Zanetti, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Neradna nedjelja je čini se za mnoge i mirniji ulazak u Novu godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Budući da imamo malu bebu, ove ćemo godine svakako ostati doma. Sestra je frizerka i njoj je baš super što ne radi u nedjelju", kaže Ana iz Splita.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo