Stara rutina / Može li mu banka uzeti i Kulmerove dvore? Todorić je našao način kako (za sada) izbjeći deložaciju

Golubovi u centru Zagreba nisu ostali gladni. Uz to, vratio se Todorić i drugim navikama

22.11.2018.
8:45
VOYO logo

Nakon jamčevine od 7,5 milijuna kuna kojom je kupio obranu sa slobode, Ivica Todorić jutro je započeo starom rutinom. Nahranio je golubove i posjetio omiljenog frizera, a pozdravio se i s Ivicom Mudrinićem.

Iako Zagreb ne smije napustiti, bivši vlasnik Agrokora zasad može uživati s obitelji na obroncima Medvednice u svojim Kulmerovim dvorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako je saznao tko je sve dao jamčevinu da izađe iz Remetinca te da su se ljudi sami javljali obitelji, a nakon poduzetništva izgleda planira u politiku.

„Osvojit ću vlast i pokrenut ću Hrvatsku na pravi način. Idem na izbore“, kazao je bivši vlasnik Agrokora, Ivica Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dođe li to toga, kampanju će moći voditi samo iz Zagreba jer ne smije ni do Samobora. Sud mu je kao mjeru opreza zabranio napuštanje mjesta prebivališta. Postoji li pak potreba za odlaskom izvan grada sudu mora poslati zahtjev i dobiti dozvolu da negdje otputuje, ali samo unutar Hrvatske.

„Onaj prema kome je mjera izrečena ima malo suženu tu privatnost i osobnost i postoji način da se to kontrolira. Dakle, u većinu mjera opreza kontrolira, njezino primjenjivanje policijska uprava“, rekao je odvjetnik Veljko Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za razliku od skupog Londona, svoju je slobodu u Zagrebu platio čak 7,5 puta više.

„U Londonu je daleko više bio naglasak na ovim drugim mjerama koje se eto kod nas zovu mjere  opreza. Da se u svakom momentu zna gdje je on“, kazao je Miljević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Ali sada ne mora plaćati skupe najamnine ili živjeti u skučenoj ćeliji Remetinečkog pritvora. Na raspolaganju mu je ponovno sva raskoš Kulmerovih dvora. Priča o ovrsi ruske Sberbanke nad ovom rezidencijom nije baš tako lako ostvariva jer je Todorić mislio i na to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kulmerovi dvori kao takvi nisu etažirani. Što znači da imaju četiri suvlasnika cjelokupnog objekta. Tako nije točno određeno što je u Ivičinom posjedu, a što je vlasništvo njegovo troje djece.

Da bi u konačnici moglo doći do same ovrhe potrebno je pokrenuti proces razvrgavanja suvlasničke zajednice kako bi se utvrdilo kome što pripada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sberbanka u postupku je i osporavanja raspodjele Kulmerovih dvora na četiri dijela.  Različita su to dva postupka koja mogu trajati godinama, pa Todorići ne moraju brinuti da bi uskoro mogli biti deložirani.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo