'Možda bi ravnatelj uz križ mogao staviti i polumjesec'

'Mislim da križevima nije mjesto u državnim ustanovama. Ako je ravnatelj škole u Zadru postavio križeve u razrede, možda bi mogao staviti i polumjesec.'

17.1.2010.
22:36
VOYO logo

Izjavio je to novoizabrani predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović gostujući na RTL-u. No, naglasio je kako treba poštivati zakone, kako on poštuje sve vjere te da će o slučajevima poput zadarskog zasigurno biti još puno dijaloga.

Govoreći o svojim prvim potezima, Josipović je kazao kako će na inauguraciju pozvati i svog dojučerašnjeg konkurenta Milana Bandića, a da se nada srpskom predsjedniku Borisu Tadiću, o čijem se dolasku ovih dana puno pisalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam točno kakav je protokol, ali pozvali smo sve zemlje s kojima imamo diplomatske odnose", kazao je Josipović odgovarajući na pitanje tko će se još pojaviti na inauguraciji.

Odmah nakon nje, kao svoj prvi potez navodi borbu protiv korupcije, u kojoj će, kaže, surađivati s premijerkom Jadrankom Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem u iskrene namjere gospođe Kosor da se suprotstavi korupciji i nadam se da se neću razočarati", ustvrdio je.

"Koga biste podržali u slučaju da jedan prijedlog, primjerice, o nekom važnom pitanju dobijete od Jadranke Kosor, a drugi od Zorana Milanovića", upitao je Josipovića novinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onaj koji mi se bude činio boljim", odgovorio je Josipović dodajući da će se, kako to i zakon nalaže, odmah po inauguraciji iščlaniti iz SDP-a i biti nezavisan.

Na pitanje hoće li podržati koaliciju između HDZ-a i SDP-a, Josipović je odgovorio: "Ako se dogodi takva situacija, podržat ću je i objema stranama poželjeti puno sreće."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001170080006 arti-201001170055006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo