Uživo s filmskog brda / Motovun film festival pod strogim mjerama. Direktor festivala Igor Mirković otkriva sve detalje

"Lovci na tartufe" su večeras, a sve će biti baš u znaku tartufa

27.7.2021.
19:40
VOYO logo

Prošle godine je bio odgođen, ove se vratio - s više od sto filmova na programu u Motovunu počinje tradicionalni filmski festival. S istarskog filmskog brda za RTL Danas javila se Ida Balen koja otkrila da će semjere poštivati, za unutarnje treba propusnica, a za vanjske prostore to nije potrebno ali je dobro osmišljeno -  bit će razmaka, ima volontera koji o tome brinu, sve će biti spremno a za RTL Danas o svemo govori direktor festivala Igor Mirković

Što očekujemo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako jedne godine nisam znao što da očekujem, to je ova godina. Dali smo sve od sebe da napravimo najnormalniji mogući festival. U podnožju se otvara kamp,  ljudi polako dolaze, prodaju se ulaznice, ovaj trg je rasprodan, kino će biti puno, ali sve u suženim kapacitetima. Zasada smo presretni jer nismo znali što možemo očekivati, čini se kako smo nedostajali ljudima u onoj mjeri u kojoj su oni nedostajali nama. U tom nedostajanju uzajamnom dogodit će se, nadam se, malo kemije za dobar festival. 

Što biste nam preporučili?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sutra imamo film koji je dobio Srebrnog medvjeda u Berlinu.  Ali isto tako prikazujemo jedan glazbeni dokumentarac kojem je protagonist David Byrne koji će ljubiteljima Talkingheadsa nešto značiti.  Zatim dan nakon tog imamo jedan film koji dolazi iz Nizozemske,imamo premijeru jednog hrvatskog dokumentarnog filma  "Tvornice radnicima" koji još nije igrao kod nas u kinima. U petak nekoliko atrakcija i sve tako do kraja s filmovima koji smo mislili da će biti za dušu publici. 

"Lovci na tartufe"su večeras? To je dokumentarni, i sve će biti u znaku tartufa...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje prikazati taj film nego u epicentru svih tartufa, najvećem području bijelih tartufa u svijetu. To je talijanski film, o talijanskim tartufraima, ali puno zemlja je sudjelovalo. Mi smo pozvali naše tartufare što znaju da pokažu, bit će to sljubljivanje talijanskog filma s našim tartufima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo