otvorenje 26. srpnja / Most se ipak neće zvati Pelješac, Vlada potvrdila novi naziv: 'Jednostavan je i lako pamtljiv'

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Most će se ipak zvati Pelješki, a ne most Pelješac, kako piše na sad postavljenoj tabli

21.7.2022.
11:43
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Rimčeva Nevera, prva će otvoriti Pelješki most 26. srpnja oko 22 sata. Nevera će krenuti s jedne strane mosta, a auto trostrukog europskog prvaka Nike Pulića, s druge strane. Prolazit će kroz vatromet. Planiralo se i da se most pusti za pješake tijekom dana, ali to zbog pirotehnike koja će biti na sredini mosta neće biti moguće.

Nakon toga, prvi koji će službeno prijeći most bit će pripadnici prve i četvrte gardijske brigade - njih 40 na motorima. Svečanost će trajati sve do trenutka kada će uz Himnu slobodi krenuti vatromet i bakljada na brodicama ispod mosta, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će nekoliko stotina uzvanika. Na otvaranje Pelješkog mosta pozvana je i predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen,iako u Vladi još čekaju konačnu potvrdu njezinog dolaska. Zbog toga se ne može još ni utvrditi konačni protokol, uzvanici i govornici, ali iz Vlade poručuju da žele pozvati sve koji su radili na projektu Pelješkog mosta.

Image
na sjednici Vlade /

Plenković o štednji plina: 'Hrvatska ima plan da se osigura opskrba, a da cijene budu prihvatljive'

Image
na sjednici Vlade /

Plenković o štednji plina: 'Hrvatska ima plan da se osigura opskrba, a da cijene budu prihvatljive'

Kineski premijer Li Keqiang bi se trebao obratiti video-vezom, budući da je Pelješki most gradila kineska tvrtka China Road and Bridge Corporation (CRBC). Podjetimo, kineski premijer posjetio je gradilište 2019. kada je bio u službenom posjetu Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Planiraju se prijevozi minibusevima, a moći će se parkirati puno dalje od mosta zbog bojazni da bi mogle nastati prevelike gužve na mostu.

Most će se ipak zvati Pelješki, a ne most Pelješac, kako piše na sad postavljenoj tabli, potvrdila je danas Vlada na sjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donesena je i odluka da će se novoizgrađeni Pelješki most službeno nositi naziv: "Pelješki most" ili "Pelješac Bridge", kazao je ministar Oleg Butković na sjednici. "Ime je jednostavno i lako pamtljivo, jednoznačno i praktički je postalo simbol jedne vizure", rekao je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike