'postoje zakoni' / Most predlaže plaćanje u eurima, Marić ne zna ništa o tome: 'Nitko me ništa nije pitao, informirao ni najavio'

Image
Foto: Patrik Macek/Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Nitko me ništa nije pitao, informirao ni najavio. Postoje zakoni, prije svega Zakon o HNB-u i Zakon o deviznom plaćanju', rekao je Marić

23.3.2017.
11:04
Patrik Macek/Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Mostov kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Maro Kristić za N1 je najavio da će Most predložiti da se već od ove turističke sezone uvede mogućnost plaćanja u eurima, ali do dnevnog iznosa od 200 eura, cijelu je situaciju komentirao i ministar financija Zdravko Marić.

"Nitko me ništa nije pitao, informirao ni najavio. Postoje zakoni, prije svega Zakon o HNB-u i Zakon o deviznom plaćanju", rekao je Marić uoči sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o ovoj temi pročitajte ovdje:

Podsjetimo, ova bi mjera, kako kaže Kristić, trebala obuhvatiti cijelu Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ključna riječ je ograničeno, da se ne bi pomislilo o euroizaciji. To je poticajna mjera. U poreznoj reformi došlo je do promjene stopa i u ugostiteljstvu. Tada smo se složili da to može dovesti do poremećaja u tom sektoru. Predlagali smo različite mjere. Komunicirajući puno s ugostiteljima i trgovinskim sektorom jedna od mjera koja bi pomogla bi bilo uvođenje eura, ali ograničeno. Istraživanja su pokazala da su deseci milijuna eura, koji bi se trebali potrošti, zbog nemogućnosti plaćanja, propuste i potroše na drugim destinacijama", poručuje Kristić.

Mostovac smatra kako u tu inicijativu treba uključiti cijelo područje Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo