uoči sjednice / Most potpisao dokument za raspuštanje Sabora: 'Nismo za preslagivanje, idemo na nove izbore'

'Ako se danas izglasa nepovjerenje premijeru Oreškoviću, Most neće sudjelovati u preslagivanju, bit ćemo za nove izbore', kazao je Miroslav Šimić

16.6.2016.
10:17
VOYO logo

Uoči rasprave o povjerenju premijeru Tihomiru Oreškoviću, predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić istaknuo je da oni neće sudjelovati u preslagivanju vlasti te je pokazao potpise 12 Mostovih zastupnika, koji će u slučaju izglasavanja nepovjerenja, podržati raspuštanje Sabora.

"Most se protivi opozivu premijera Tihomira Oreškovića i rušenja Vlade RH, u čijem stvaranju je sudjelovao i Most. Razloga su dva za rušenje Vlade. Prvi je da se zamagli taj odnos i teret kojeg nosi Tomislav Karamarko. Pokušava se predstaviti u javnosti da se ovdje radi o sukobu tri lidera u Vladi. No, ono što je istina, imamo čovjeka koji je u sukobu interesa i mi od početka govorimo kako za njega nema mjesta u Vladi. Druga stvar je pokušaj dijela HDZ-a da se sastavi nova vlada gdje će imati presudan utjecaj, što nama nije prihvatljivo", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sudjelovat ćemo u današnjoj raspravi, ali male su šanse da se nešto promijeni. Ako danas ova odluka prođe, Most neće sudjelovati ni u kakvim preslagivanjima. Mi smo za nove izbore", izjavio je Šimić. 

"Svih 12 zastupnika Mosta potpisalo je dokument da smo za raspuštanje 8. saziva Sabora ako za to bude potrebe", pokazao je taj dokument medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo