tko će skupiti većinu? / MOST planira duge pregovore: na razgovorima neće sudjelovati ni Milanović ni Karamarko

Iz MOST-a poručuju da od sutra pregovaraju s obje strane, ali prvo o reformama, pa tek onda o funkcijama. Zanimljivo je spomenuti kako na pregovorima s MOST-om neće biti ni Zoran Milanović ni Tomislav Karamarko. MOST već planira pregovore od najmanje dva tjedna, pa očito je da Vladu nećemo imati tako skoro

16.11.2015.
19:15
VOYO logo

Osam zastupnika nacionalnih manjina priklonilo se ljevici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
potpisi nakon konzultacija /

Manjinci podržavaju SDP-ovu koaliciju: Pupovac demantirao da Vučić pritišće SDSS da se prikloni HDZ-u

Image
potpisi nakon konzultacija /

Manjinci podržavaju SDP-ovu koaliciju: Pupovac demantirao da Vučić pritišće SDSS da se prikloni HDZ-u

"Ono što je bitno da je opće opredjeljene da se podrži koalicija Hrvatska raste, a za potpise još trebaju konzultacije s organizaicjama koje su predložile nacionalne manjine", rekao je zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin. 

Zastupnici SDSS-a će također lijevo, pa dementiraju napise u medijima da ih je srpski premijer Aleksandar Vučić nagovarao na koaliranje s HDZ-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikakvih pritisaka niti prema meni niti drugim članovima rukovodstva nije bilo ni od koga, a najmanje od predsjendika Vlade Republike Srbije", naglasio je Milorad Pupovac.

Nakon sastanka sa zastupnicima manjina, Zoran Milanović je nastupio oprezno optimističan: "Mislimo da je najprirodnije i najbolje da nastavimo zajedno uz potporu MOST-a, ne? Nitko nije dobio kategorični mandat za vođenje zemlje. Ja sam tu puno skromniji i realniji od političkih supranika koji se razmeću danonoćno. Treba mi podrška MOST-a".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šansa za dobivanje te potpore, smatra Milanović, nije ugrožena tajnim sastankom s Dragom Prgometom koji je zbog toga izbačen iz MOST-a.

"Nije tajni sastanak, sastanak je bio na njegov prijedlog. Našli smo se, nemojte mi reći da se drugi ne nalaze, a to što se kasnije dogodilo, stvar je MOST-a", izjavio je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zoranu Milanoviću potporu će dati i Radimir Čačić, ali ne samo njemu.

"Prvo ćemo dati podršku koaliciji Hrvatska raste da oformi Vladu, pod uvjetom da podrži reforme za koje se zalažemo.  Naravno, ako do dogovora ne dođe, spremni smo pružiti priliku i drugoj političkoj opciji", priopćio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ta druga opcija uvjerena je da može do vlasti unatoč tome što su se manjine i Čačić već opredjelili.  

"Očekujemo dobar nastavak razgovora. Očito se kolege iz MOST-a žele uvjeriti koliko smo mi za reforme o kojima oni pričaju a mi ne samo da smo za reforme nego smo i temeljito pripremili kroz dvije godine", rekao je Tomislav Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li on sam spreman odustati od premijerske funkcije kako bi pridobio MOST, šef HDZ-a je neodređen: "Ja sam spreman napraviti sve što je dobro za Hrvatsku. Nemojte inzistirati na tome, jer je to stvar dogovora, a ne trenutnih odluka na ulici".

Iz MOST-a poručuju da od sutra pregovaraju s obje strane, ali prvo o reformama, pa tek onda o funkcijama. Zanimljivo je spomenuti kako na pregovorima s MOST-om neće biti ni Zoran Milanović ni Tomislav Karamarko. MOST već planira pregovore od najmanje dva tjedna. Očito je da Vladu nećemo imati tako skoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo