BUČNI PETAK (I PONEDJELJAK) / MORH upozorava Zagrepčane: 'Očekujte buku, detonacije i ne koristite dronove!'

Image
Foto: Wikipedia

Povodom obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske u petak i ponedjeljak provodit će se aktivnosti Hrvatske vojske tijekom kojih se može očekivati pojačana buka - poručuju iz MORH-a

27.5.2022.
9:31
Wikipedia
VOYO logo

Ministarstvo obrane uputilo je priopćenje u kojemu upozoravaju Zagrepčane, naročito one koji žive u blizini Jaruna, da će tijekom dana biti pojačane buke zbog obilježavanja tri važne obljetnice Hrvatske vojske.

"Povodom svečanog obilježavanja Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske te 31. obljetnice ustrojavanja HV-a, u petak, 27. svibnja, i ponedjeljak, 30. svibnja, provodit će se aktivnosti Hrvatske vojske tijekom kojih se može očekivati pojačana buka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas generalna proba, u ponedjeljak pokazna vježba

Naime, u ponedjeljak 30. svibnja na RSC Jarun od 10 do 21 sati održat će se Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske te pokazne vježbe pripadnika HV-a, koje će uključivati prelete zrakoplova Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznad Zagreba, detonacije i druge aktivnosti. Generalna proba aktivnosti provodi se u petak, 27. svibnja. Tijekom navedenih aktivnosti može se očekivati pojačana buka, odnosno detonacija slabijeg intenziteta na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Također, Ministarstvo obrane RH poziva i moli vlasnike bespilotnih letjelica (dronova) da tijekom petka, 27. svibnja, i ponedjeljka, 30. svibnja, sukladno zakonskoj regulativi ne koriste dronove na području Grada Zagreba, a zbog navedenih planiranih aktivnosti povodom 31. obljetnice Hrvatske vojske. Zahvaljujemo građanima na razumijevanju", stoji u priopćenju MORH-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo