ministarstvo reagiralo / MORH: 'U priopćenju Grada Vukovara su iznesene neistinite i zlonamjerne tvrdnje'

Image
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

'Nitko iz Kabineta ministra obrane Republike Hrvatske ni na koji način nije vršio pritisak kako bi se u program obilježavanja 32. obljetnice postrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima uvrstila obraćanja', stoji u reagiranju MORH-a

10.3.2023.
18:54
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

Ministarstvo obrane reagiralo je na priopćenje Grada Vukovara u kojem su iskazali nezadovoljstvo što je ministru obrane Banožiću omogućeno da danas govori u Bogdanovcima u sklopu obilježavanja Dana hrvatskih branitelja grada Vukovara, iz Grada su poslali priopćenje u kojemu tvrde da je iz kabineta ministra s tim u vezi "vršen pritisak" na Općinu Bogdanovce.

"Doživjeli smo to da je netom pred sam događaj iz kabineta ministra obrane Republike Hrvatske Maria Banožića vršen pritisak na načelnika Općine Bogdanovci te su, isključivši Grad Vukovar, u program obilježavanja u Bogdanovcima uvrštena obraćanja za koja Grad Vukovar smatra da im nije mjesto ni vrijeme", navode u poslijepodnevnom priopćenju iz Grada Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'isključili grad' /

U Vukovaru nezadovoljni jer je Banožić govorio na Danu branitelja: 'Njegov kabinet je vršio pritisak na načelnika'

Image
'isključili grad' /

U Vukovaru nezadovoljni jer je Banožić govorio na Danu branitelja: 'Njegov kabinet je vršio pritisak na načelnika'

Na priopćenje Grada Vukovara reagirao je i MORH, čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Neistinite su i zlonamjerne tvrdnje navedene u priopćenju za medije Grada Vukovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko iz Kabineta ministra obrane Republike Hrvatske ni na koji način nije vršio pritisak kako bi se u program obilježavanja 32. obljetnice postrojavanja nenaoružanih odreda u Bogdanovcima uvrstila obraćanja.

Protokol Ministarstva obrane dobio je pozivnice i programe Grada Vukovara i Općine Bogdanovci s kojima je usklađeno sudjelovanje u programu izaslanika predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Marija Banožića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za obilježavanje u Bogdanovcima, u programu koji je iz Grada Vukovara poslan Ministarstvu obrane Republike Hrvatske navedeno je kako se za dio programa u Bogdanovcima treba kontaktirati Općinu Bogdanovci, što je protokol Ministarstva obrane i učinio.

U programu koji je predložila i izradila Općina Bogdanovci uz polaganje vijenaca bila su predviđena i obraćanja uzvanika. Stoga je zlonamjerno i neumjesno govoriti da je u program intervenirano radi osobne promocije ministra obrane Marija Banožića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar obrane poštuje i cijeni hrvatske braniteljice i branitelje i žrtvu koju su podnijeli za slobodu naše Domovine. U Vukovaru i Bogdanovcima je iskazao pijetet prema braniteljima i žrtvi Vukovara te smatra kako na dane poput današnjeg u Vukovaru i Bogdanovcima nije ni mjesto ni vrijeme za sitna politikantstva", napisali su.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo