saslušanje odgođeno za travanj / 'Morao sam se prisjećati događaja koje bih radije zaboravio'

Image
Foto: AP

Glasnogovornica suda u Krakowu, Beata Gorszczyk rekla je da je 'Polanski danas odgovarao na pitanja suca i zasad ga se ne mora opet saslušavati'.

25.2.2015.
21:27
AP
VOYO logo

Saslušanje suda u Krakowu koji proučava zahtjev američkih vlasti za izručenjeRomanaPolanskog odgođeno je u srijedu navečer "najvjerojatnije" za travanj, rekao je njegov odvjetnik.

"Nije gotovo, sljedeće saslušanje najvjerojatnije će se održati u travnju", rekao je Jerzy Stachowicz nakon devetosatnog ispitivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je zamorno i bolno jer sam se morao prisjećati događaja koje bih radije zaboravio", rekao je Polanski.

Redatelj koji je 1977., u vrijeme događaja koji mu se stavljaju na teret, imao 43 godine, optužen je za silovanje trinaestogodišnje SamantheGeimer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP

Roman Polanski

Nakon 42 dana provedena u pritvoru i puštanja na slobodu uz jamčevinu, Polanski koji je proglašen krivim za "protuzakonite spolne odnose" pobjegao je iz SAD-a prije donošenja presude, bojeći se teške kazne.

Ne želeći reći ništa o sadržaju izjava filmaša tijekom saslušanja, Stachowicz i njegov kolega JanOlszewski rekli su da se njihova obrana temelji na "dokazivanju da zahtjev za izručenje nije utemeljen", s obzirom na dogovor francusko-poljskog redatelja i američkog pravosuđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po tom dogovoru koji su prihvatili glavni tužitelj i odvjetnici žrtve, njihov klijent je odslužio predviđenu kaznu, rekli su odvjetnici.

Glasnogovornica suda u Krakowu, BeataGorszczyk rekla je za AFP da je "Polanski danas odgovarao na pitanja suca i zasad ga se ne mora opet saslušavati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polanskom nije izrečena nikakva preventivna mjera. On je potpuno slobodan. Tužiteljstvo to nije tražilo i sudac to ne smatra potrebnim", dodala je.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo