'MORAMO ŽIVJETI DALJE'; Virovitičko-podravska županija reagirala: / 'Želimo da cijela županija bude zona slobodnog kretanja'

Image

To bio stimulans gospodarstvenicima, obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima da im se olakša život i gospodarska aktivnost.

18.4.2020.
18:01
VOYO logo

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović u subotu je nakon sastanka županijskog Stožera civilne zaštite iznio inicijativu da područje cijele županije postane zona slobodnog kretanja, unutar koje bi se građani kretali bez e-Propusnica.

„Želimo da Virovitičko-podravska županija postane jedna cjelina za e-propusnice kako bi naši građani mogli nesmetano putovati iz općine u općinu, iz grada u grad“, rekao je Andrović, naglasivši da bi to bio stimulans gospodarstvenicima, obrtnicima, poduzetnicima i poljoprivrednicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Tako će im se olakšati život i gospodarska aktivnost. Bila bi to nagrada svim građanima županije i onima koji brinu i skrbe za naše zdravlje. Imam samo dvoje zaraženih Covidom-19 i već 17 dana bez novooboljelih, što nema nitko u Hrvatskoj“, rekao je virovitičko-podravski župan.

Napomenuo je da stanovnici županije, uz zdravstvene djelatnike, policiju, vatrogasce, volontere crvenog križa, članove HGSS, članove stožera civilne zaštite, svo se vrijeme savjesno i odgovorno ponašaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OBJAVILI NOVE, MODIFICIRANE MJERE: /

Ugostitelji i dalje ne mogu početi raditi; Capak upozorava: 'Opasnost nije prošla'

Image
OBJAVILI NOVE, MODIFICIRANE MJERE: /

Ugostitelji i dalje ne mogu početi raditi; Capak upozorava: 'Opasnost nije prošla'

'Koronavirus nam je promijenio živote, ali moramo živjeti dalje'

Jasno je kako nam je koronavirus promijenio živote, ali i jasno nam je kako moramo živjeti dalje, popuštati određene mjere, jer ljudi i gospodarstvo moraju živjeti, rekao je župan Andrović. Naglasio je kako je i nadalje važno pridržavanje mjera socijalnog distanciranja i izbjegavanja neposrednih kontakata.

U posljednja 24 sata s područja županije testiran je 21 uzorak i svi su bili negativni, a do sada je ukupno testirano 186 osoba, od čega je nalaz za njih 184 bio negativan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije Marijo Klement donio je odluku o formiranju tima za kontrolu provedbe uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije Covid-19 za pružatelje socijalnih usluga na području Virovitičko-podravske županije.

„Tim će svakodnevno kontrolirati provedbu uputa u domovima za starije i nemoćne čiji je osnivač Republika Hrvatska, privatnim domovima za starije i nemoćne, obiteljskim domovima te udomiteljskim obiteljima“, objasnio je Klement.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koordinatorom tima imenovan je ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ dr. Miroslav Venus. Županijski Stožer civilne zaštite donio je i odluku o pojedinačnom izlasku lovaca u lovišta. „Učinili smo to prvenstveno radi sprječavanja šteta na poljoprivrednim usjevima, ali i zbog nadzora, prihrane divljači i čuvanja lovišta“, objasnio je Klement.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo