u autu mađarskih tablica / Za nesreću na A1 u kojoj je poginulo troje ljudi prijavljen Moldavac. U prtljažniku je vozio migrante

Image
Foto: RTL

Sumnja se da je osumnjičeni Moldavac ilegalno prevozio migrante za novac u osobnom automobilu mađarskih tablica. U autu koje može primiti vozača i još četiri putnika vozio je ukupno 11 ilegalnih migranata - njih 10 iz Egipta i jednog iz Sirije pri čemu su neki bili u prtljažniku

14.1.2024.
12:27
RTL
VOYO logo

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je zaprimilo kaznenu prijavu karlovačke policije protiv Moldavca (30) zbog izazivanja prometne nesreće na autocesti A1 kod Netretića 6. siječnja u kojoj su poginule tri osobe, a 12 ih je ozlijeđeno.

Podsjetimo, među ozlijeđenima je i maloljetnik iz Rijeke čiji su roditelji poginuli u prometnoj nesreći, a život je izgubio i jedan migrant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sumnja se da je osumnjičeni Moldavac ilegalno prevozio migrante za novac u osobnom automobilu mađarskih tablica. U autu koje može primiti vozača i još četiri putnika vozio je ukupno 11 ilegalnih migranata - njih 10 iz Egipta i jednog iz Sirije pri čemu su neki bili u prtljažniku.

Image
NESLUŽBENO /

Detalji prometne nesreće pred čvorom Novigrad: U kombiju bili migranti, a u autu poginuo bračni par?

Image
NESLUŽBENO /

Detalji prometne nesreće pred čvorom Novigrad: U kombiju bili migranti, a u autu poginuo bračni par?

Prebrzo je vozio prema sjeveru, a onda skrenuo udesno, prešao na zaustavnu traku i desnom bočnom stranom udario u zaštitnu metalnu ogradu uz jugoistočni dio autoceste. Zatim je prešao pojas s dvostrukom metalnom ogradom i završio na suprotnoj traci autoceste i udario u prednji dio automobila hrvatskih registracija kojim su Riječani putovali doma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moldavac je ranije tvrdio da je bio suvozač, a prema onome što su ispričali liječnici rekao je da ima 25 godina, a za ostale strance e procijenilo da su maloljetni. Nakon liječenja u Karlovcu prebačen je u Zagreb.

Županijski državni odvjetnici u Karlovcu su tražili da se Moldavcu odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Sudac je djelomično prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor zbog okolnosti koje upućuju na opasnost od bijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Mladić (16) koji je izgubio roditelje u nesreći na A1 uskoro će kući: 'Ima trajnu psihološku pomoć, ali razumije situaciju'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo