MOLBA IZ NJEMAČKE: / 'Pobrinite se da Merkel u Zagrebu ne dočekaju glazbena iznenađenja kao na skupu HDZ-a kad se orio Thompson'

Image

Kada su njemački mediji problematizirali problem izvođača pozadinske pjesme 'Lijepa li si',

15.11.2019.
11:02
VOYO logo

Otkada se u četvrtak saznalo da se najavljeni sastanak Predsjedništva i Političke skupštine Europske pučke stranke neće održati u Hrvatskom saboru, postavljaju se pitanja što se točno dogodilo i zašto se to u zadnji čas otkazalo. Dok se za sastanak EPP-a traži nova lokacija, kongres europskih pučana održat će se idući tjedan u Areni Zagreb pa trenutno traju posljednje organizacijske i logističke pripreme koje imaju i političke konotacije. Navodno će se sastanak na kraju održati u hotelu Sheraton.

Uoči kongresa u Areni, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u pismu je najavio da ne planira doći u hrvatsku metropolu, a Večernji list neslužbeno doznaje i jednu zanimljivu informaciju. Riječ je o tome da su iz njemačke stranke CDU molili središnjicu EPP-a da se pobrinu za to da kancelarku Angelu Merkel u Zagrebu ne dočekaju neugodna iznenađenja, osobito glazbena, kakva je doživjela na nedavnom skupu HDZ-a u Ciboni prije izbora za Europski parlament. Podsjetimo, tada se dvoranom orila Thompsonova pjesma "Lijepa li si" tijekom koje su se HDZ-ovci skupa s Merkel pljeskali i veselili se. No, kancelarka je kasnije saznala o čemu je riječ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
EUROPSKI PUČANI ODUSTALI OD SASTANKA U HRVATSKOM SABORU: /

Zbog žestokih kritika ili cijene najma sabornice?

Image
EUROPSKI PUČANI ODUSTALI OD SASTANKA U HRVATSKOM SABORU: /

Zbog žestokih kritika ili cijene najma sabornice?

Merkel i suradnici zamjerili Plenkoviću

Kada su njemački mediji problematizirali problem izvođača pozadinske pjesme "Lijepa li si", Angela Merkel i njezini suradnici zamjerili su Andreju Plenkoviću i HDZ-ovcima što su ih doveli u takvu situaciju, doznaje Večernji list. Nebitno im je i to što pjesmu na skupu nije pjevao sam Marko Perković nego "A strana" iz HTV-ova showa jer su saznali kakve se sve kontroverze vežu za spomenutog pjevača. Neslužbene informacije iz dva različita EPP-ova izvora kažu da im je stigla molba CDU-a, uz otvoreno podsjećanje na spornu situaciju iz Zagreba, "da su ovoga puta oni organizatori i da mole da u Zagrebu ne bude neugodnih iznenađenja".

Image

18.05.2019., Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Zagreb - Sredisnji predizborni skup Hrvatske demokratske zajednice za izbore za Europski parlament. Andrej Plenkovic, Angela Merkel, Karlo Ressler. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Novi predsjednik EPP-a bit će izabran na kongresu europskih pučana 20. i 21. studenog. Za sada je jedini kandidat bivši poljski premijer i predsjednik Europskog vijeća na odlasku, Donald Tusk. Među govornicima koji bi se trebali obratiti konjgresu EPP-a bio je najavljen i Vučić jer on predsjednik Srpske napredne stranke koja se nedavno pridružila EPP-u. Ipak, Joseph Daul je jučer primio njegovo pismo u kojem je poručio da ipak ne dolazi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo