'Savjest nam je čista' / MOL o odluci Europskog suda: 'Legalno smo osvojili utakmicu protiv Hrvatske 3-0'

Image
Foto: RTL

Za odluku Europskog suda kažu da je to bila formalna procedura Suda

28.7.2018.
19:20
RTL
VOYO logo

Nakon što je Europski sud odlučio da direktor MOL-a Zsolt Hernadi može biti izručen Hrvatskoj jer Mađari nisu smjeli odbiti Europski uhidbeni nalog, jer su Hernadija ispitivali u svojstvu svjedoka, a ne optuženika, oglasio se i sam MOL.   

Kažu da je ovo bila formalna procedura Suda koji je donio općenitu odluku prema kojoj bi svaki uhidbeni nalog trebala istraživati svaka država članica. Dok naši pravosudni dužnosnici odluku Europskog suda vide kao profesionalnu i moralnu satisfakciju, Mađari se, s druge strane, vide kao pobjednici ove pravne bitke koja je izazvana poznatim ručkom Sanadera i Hernadija u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je važno za nas, iz naše perspektive, je da je u ovom slučaju postojala konačna presuda međunarodnog suda 2016. godine u kojoj stoji kako MOL nije počinio ništa nezakonito u Hrvatskoj. MOL je legalno osvojio utakmicu protiv Hrvatske 3-0 pa iz te perspektive MOL radi u Hrvatskoj s ponosom i čistom savješću", rekao je Domokos Szollar, direktor korporativnih komunikacija MOL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo