VOZAČI, OPREZ! / Moguća poledica na cestama, ponegdje ima i magle. Na pojedinim dionicama i zabrane prometovanja

Image
Foto: Marko Jurinec/Pixsell

Zbog prosvjeda zatvorene su državne ceste DC46 Vinkovci-Tovarnik u mjestu Ilača, DC55 kod graničnog prijelaza Županja, DC515 Našice-Đakovo na ulazu u selo Potnjani kod Đakova

7.12.2023.
7:54
Marko Jurinec/Pixsell
VOYO logo

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, zbog niskih temperatura moguća je poledica, a ponegdje ima i magle, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub (HAK). 

Zastoji su povremeno mogući na dionicama cesta gdje traju radovi te na gradskim prometnicama i obilaznicama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.  Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A1 Zagreb-Ploče-Karamatići; autocesta A6 Rijeka-Zagreb; državna cesta DC1 Karlovac-Knin-Split; Stara cesta kroz Gorski kotar-DC3; Krčki most; Paški most i Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama te za vozila bez odgovarajuće zimske opreme na cestama: DC218 GP Užljebić-Donji Lapac-Bjelopolje; ŽC5203 Srb-Otrić; ŽC5217 Dobroselo-Mazin-Bruvno. Zbog prosvjeda zatvorene su državne ceste (obilazak uz regulaciju prometne policije): DC46 Vinkovci-Tovarnik u mjestu Ilača; DC55 kod graničnog prijelaza Županja; DC515 Našice-Đakovo na ulazu u selo Potnjani kod Đakova.

Usporeno se vozi u zonama radova: na državnoj cesti DC1 kod Tušilovića te dionici Solin-Klis; na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja; na Jadranskoj magistrali (DC8) kod Turnja i u mjestu Mimice kod Omiša; na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra. Zbog odrona na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Štikovica kod Dubrovnika vozi se jednim trakom, uz regulaciju prometa semaforima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova uz privremenu regulaciju prometa vozi se na državnim cestama: DC8 na dionici Plano-Trogir i DC126 u mjestu Slatine (uz semafore).
Od 7. do 12. prosinca zbog radova bit će zatvorena državna cesta DC225 Zaprešić-Brdovec-GP Harmica u zoni raskrižja državne ceste DC225 (Ulica Pavla Lončara) i Ulice Ante Starčevića.

POGLEDAJTE VIDEO Damir o hororu u tunelu Učka: 'Zvučalo je kao eksplozija, dijelovi su se razasuli. Prizor nas je šokirao...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo