umnjak i karijes / Močvara je močvara, kiselo je kiselo, smrad je smrad, ali kockice su - kockice!

Image

Gledao sam ove dvije posljednje utakmice, zurio u TV ekran i pokušavao isfurati neki unutarnji bojkot. Kao ono na foru, svejedno mi je. Nisam uspio, kada ga je Perišić uvalio, ipak sam od sreće skočio metar u zrak.

18.10.2015.
19:18
VOYO logo

Kako to unutarnje bojkotirati?

Nacijedili smo jedan gol viška protiv Malte, za to je vrijeme Talijan napucao Norvežana, i eto nas na Euru u Francuskoj. Kvalificirali smo se na još jedno finale loptometanja, i pojeo vuk magare. Kao da se ništa ružnoga događalo nije. Kao da nisu nicale svastike, kao da nisu letjele izborničke glave, kao da se nije dogodila narodna on line buna. Kao da Zvone Boban nije dao sada već čuveni intervju, kao da Šimunić onomad nije pjevao odu o spremnosti, kao da nije privelo Mamiće, kao da Luka Modrić nije davao iskaz istražiteljima, kao da se sve skupa nije ukiselilo i usmrdjelo. A je, zaista je. Gledao sam ove dvije posljednje utakmice, zurio u TV ekran i pokušavao isfurati neki unutarnji bojkot. Kao ono na foru, svejedno mi je. Nisam uspio, kada ga je Perišić uvalio, ipak sam od sreće skočio metar u zrak. Jebi ga, močvara je močvara, kiselo je kiselo, smrad je smrad, ali kockice su kockice. Idemo u Francusku, pa ćemo vidjeti što će biti. Usprkos kiselosti i smradu, u ime kvalifikacija, evo dečkima jedan mudri umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Koja je mjerna jedinica za dostojanstvo?

Došao je i taj dan, marihuana se može kupiti na liječnički recept. Istina, za sada samo u inozemstvu, i za sada samo u vrlo ograničenim količinama. Što se mene tiče, vijest je došla skoro pa trideset godina prekasno, jer otprilike već tri desetljeća nemam nikakvu želju otkrivati kakve se to čari kriju u gorećem smotuljku. Ali osobno znam za nekoliko slučajeva ljudi koji su bolovali od raznih sranja i dijagnoza, nabavljali ilegalno, konzumirali i bilo im je bolje. Pri čitavom su se tom procesu skrivali poput štakora, što i nije neka mjerna jedinica za dostojanstvo, pogotovo kada te još uz sve to ždere kakav opaki karcinom. Držimo se klasične medicine kao pijan plota, i sada je konačno netko pametan progledao i dao šansu nekoj drugoj priči. Nemam pojma tko je taj netko pametan, ali eto mu mudri umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Što to leti iz tračnica u prvom zavoju?

Udarile poplave po Karlovcu, peti puta u dvije godine. Nema nasipa da zaustavljaju pomahnitale rijeke, sustav obrane od živčanih voda funkcionira jednako onako kao što na jednoj višoj razini funkcionira čitav sustav u kojem živimo – drži se nekako, do prvog jačeg zavoja, a onda stvar izleti iz tračnica. I nema tu puno pomoći, osim selidbe iz riječnih područja, i selidbe iz ovog sustava koji ne funkcionira. Ja neću nikamo, ali odavno ne osuđujem ljude koji su opalili bežaniju. Njima sretno bilo, Karlovčani vi se držite, a državnom sustavu za prevenciju od elementarnih nepogoda eto jedan truli karijes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Što kada osobu prestaneš shvaćati osobno?

Meni je Kolinda super, i skroz mi je zabavna. Objavila je na facebooku kako tehnička vlada nema blage veze što treba raditi (o ovome se da raspravljati), i kako će uzeti stvari u svoje ruke čim joj to dozvole ustavne ovlasti. Meni je to skroz fora, i sam sadržaj poruke, i to što je poruku zapucala na svoj fejs zid, sve mi je to kul. Naime, kada osobu prestaneš shvaćati ozbiljno, onda se sa svime počneš dobro zafrkavati, onda ti postane smiješno. Mile mi glasačke kutije, idem joj ovog trena lajkati facebook stranicu da vidim s kojom će novom forom izaći. Zabavna Kolinda. Super. Evo joj čak i veseli, šaljivi, mudri umnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču