'Ljubav za sve' / Moćno oružje: Le Zbor pjesmom protiv referenduma!

Neznanje je, ponekad, najgori državni neprijatelj! A Le Zbor, prvi hrvatski lezbijsko feministički zbor više nije mogao šutjeti. Nadolazećem referendumu usprotivile su se najmoćnijim oružjem koje imaju - svojim glasovima. Potpomognute najpoznatijim hrvatskim kazalištarcima i pjevačima, objasnile su što za njih znači "Ljubav za sve", i zaboravljenom Sandijevu hitu dale novo značenje!

20.11.2013.
17:19
VOYO logo

Kada je Sandi Cenov 1993. godine snimio hit "Ljubav za sve", nije ni slutio da će 20 godina poslije pjesma biti aktualnija nego ikad. Pet glumaca i  pjevača s  Le Zborom snimili su novo aranžirani spot kojim se protive nadolazećem referendumu o braku.

"Protiv mržnje, protiv diskriminacije, protiv stvaranja građana drugog reda i sve to što prikriva udruga 'U ime obitelji'. Koja nas pokušava uvjeriti da je zdravo potrošiti 47 milijuna kuna na tu suludu, suludi referendum, tu suludu inicijativu da eto mijenjamo Ustav", izjavila je glumica Nataša Janjić.

"Ja sam tu da podržim inicijativu koja poziva ljude da glasaju protiv na ovom licemjernom referendumu na kojem su pokretači referenduma odlučili glasati za", dodao je glumac Vili Matula.

"Sigurno ću glasati protiv i zato sam tu i zato ću pomoći ovim djevojkama koje su to organizirale, došle u naše kazalište, znaju da su glumci uvijek otvoreni", rekla je Slavica Knežević, glumica.

Brojka od 750 tisuća ljudi koji su potpisali građansku inicijativu U ime obitelji, mnogima je i danas  nezamisliva.

"Ja se toplo nadam da ih baš nema toliko puno, a ako je, opet se radi o nekakvom temeljnom nerazumjevanju o tome što se danas događa. A ipak je očito da se tu radi o nekakvoj pripremi za političku opciju", dodaje Matula.

"Ako ovo promijeni mišljenje nekome ili nekome otvori oči i barem nekoga natjera da izađe i glasa protiv, mi smo onda uspjeli", kaže Janjić.

Spot se će početi prikazivati u ponedjeljak 25. studenog, dakle tjedan dana prije preskupog  referenduma koji je kao nikada do sad podijelio Hrvatsku.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo