Mobilnim operaterima je (pre)dobro kod nas!

'Radi se o 300 milijuna kuna, ovisi kako gledamo, to je velik ili mali iznos', kazao je Radimir Čačić o haraču teleoperaterima. Kaže da se s tim iznosom moglo zadržati 20.

12.1.2012.
10:35
VOYO logo

Vlada je uputila u Sabor odluku da se naknada teleoperaterima naplaćuje do daljnjega, najkasnije do ulaska Hrvatske u EU, jer se radi o prebacivanju tereta na one 'koji u vremenima krize imaju ogromne profite'.

"Motiv nije čisto fiskalni već socijalni, razvojni i trebaju potaknuti mobilne operatere da više ulažu infrastrukturu i da smanje cijene svojih usluga. Motiv nije penalizacija", kazao je Zoran Milanović dodajući da se na usluge tih operatera u Hrvatskoj "plaća jedna od najvećih cijena u Europi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imat će ubuduće kontakte s članicama EU koje imaju i korporativne interese, kazao je Milanović, ali će i građanima u Hrvatskoj i u EU morati tumačiti - kako postoje neki propisi koji nama idu na štetu, jer nismo članica EU, a s druge strane se očekuje da poštujemo neke druge propise iako nismo članice EU. Najavio je da će se napraviti preinake, ako bude bilo potrebno. Zaključio je da je operaterima vrlo dobro u našem sustavu.

"Radi se o 300 milijuna kuna, ovisi kako gledamo, to je velik ili mali iznos", kazao je Radimir Čačić. Kaže da se s tim iznosom moglo zadržati 20.000 radnih mjesta u tekstilnoj industriji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo solidarnost u nošenju tereta krize. Jedan od takvih poteza bilo je i ukidanje subvencija na cijenu plina", kazao je Čačić. Prigovorio je i na visinu cijene roaminga, koji hrvatski građani plaćaju tri do četiri puta više, zbog čega telekomunikacijske kompanije zarađuju ekstraprofite, te zato ne vrijedi argument da je ovo opterećenje za njih.

Osim toga, ulaganja po glavi stanovnika u Europi su 100 eura, a u Hrvatskoj 55 eura, istaknuo je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će oslobođeni od poreza na neinvestiranu dobit", nastavio je.

"Ni Vlada nije bez grijeha. Veliki dio zaustavljanja investicijskih ciklusa je i na Vladi", kazao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jovanović do daljnjeg 'amenuje' ravnatelje

Predstavljajući izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, Željko Jovanović je kazao da kod izbora ravnatelja osnovnih i srednjih škola nastao vakuum zbog ukidanja funkcije državnog tajnika, stoga će privremeno, umjesto povjerenstva u kojima su sjedili mišljenje o ravnatelju dati ministar, dakle, on.

Vlada je usmjerila i 496.000 za informatičke usluge u svrhu provođenja referenduma o ulasku Hrvatske u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo