Mladog genijalca zakinuli zbog 'viška znanja'?!

Nakon što je riješio test na državnom natjecanju iz povijesti, Karlo Lugomer je, osim što je kronološki poredao događaje, ispred svakog ponuđenog događaja napisao i točnu godinu.

8.6.2011.
12:39
VOYO logo

Karlo Lugomer nadareni je 18-godišnji maturant XV. gimnazije koji je osvojio prva mjesta na brojnim natjecanjima iz hrvatskog jezika, povijesti i geografije, piše Jutarnji list, međutim na zadnjem natjecanju iz povijesti pogriješio jer je, zamislite sad ovo, pokazao previše znanja?!

Zatražio objašnjene

"U sljedećim zadacima poredajte kronološki navedene pojmove, događaje, procese ili osobe upisivanjem rednih brojeva od 1. do 5. na praznu crtu iza slova, tako da broj 1. označava najstariji, a broj 5. najmlađi", glasila je uputa ispred tih zadataka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi olakšao rješavanje, Lugomer je ispred svakog od ponuđenih događaja napisao godinu.

"Ti točni odgovori nisu mi priznati. Bio sam u šoku jer sam bio siguran da sam točno odgovorio", kaže Lugomer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatražio je objašnjenje od članova povjerenstva.

"Već godinama postoji praksa skidanja bodova onima koji na test napišu bilo što osim odgovora", odgovorili su mu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zar je moguće da mi u zemlji znanja zbog toga ne priznaju točne odgovore?", pita se mladi Lugomer.

Kako je ranijih godina rješavao testove, najbolje pokazuju osvojene titule državnog prvaka. Naime, Lugomer je do sada osam puta bio prvak na državnim natjecanjima u osnovnoj i srednjoj školi. Tri godine zaredom državni je prvak iz geografije. Ove je godine prvi put postao državni prvak i na natjecanju iz hrvatskog jezika. Tri je puta bio i državni prvak iz povijesti, a ove je godine i četvrti put trebao postati najbolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, trebao sam. Bio bih jedan od rijetkih koji je u istoj školskoj godini postao prvak iz geografije, hrvatskog jezika i povijesti. Uistinu bih volio doznati zbog čega mi nisu dopustili da pobijedim", pita Lugomer.

Vezani članci:

arti-201102230254006 arti-201106070302006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo