UGROZIO I SEBE I DRUGE /

Mladić na autocesti pretrčavao svih šest prometnih traka, kažnjen je

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Mladić, srećom, nije izazvao prometnu nesreću, ali je svojim nesmotrenim i neodgovornim ponašanjem ugrozio svoju sigurnost, ali i sigurnost svih vozača

9.7.2024.
13:27
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Prošlog petka, mladić (23) je na autocesti A6 kod Vrbovskog pretrčavao svih šest prometnih traka autoceste.

Mladića je na spomenutoj dionici autoceste Rijeka-Zagreb u 11.30 sati uočio policijski službenik, a mladić je sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na toj dionici dozvoljeno je kretanje vozilima brzinom od 110 kilometara na sat. Mladić, srećom, nije izazvao prometnu nesreću, ali je svojim nesmotrenim i neodgovornim ponašanjem ugrozio svoju sigurnost, ali i sigurnost svih vozača koji su se u tom trenutku kretali kolnikom te naglo morali smanjiti brzinu, zbog čega je moglo doći i do lančanog sudara s tragičnim posljedicama, navodi PU Primorsko-goranska.

Image
PRIJETE POŽARI /

Vatrogasci poslali ozbiljno upozorenje građanima zbog toplinskog vala: 'Ne radite ovo, velika je opasnost'

Image
PRIJETE POŽARI /

Vatrogasci poslali ozbiljno upozorenje građanima zbog toplinskog vala: 'Ne radite ovo, velika je opasnost'

"Shodno navedenom još jednom pozivamo pješake na apsolutnu odgovornost pri kretanju u prometu te da isključivo koriste nogostupe, a ako to nisu u mogućnosti, neka se kreću uz lijevi rub kolnika kako bi u slučaju potrebe mogli propustiti vozila koja im dolaze u susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pješaci s osobnim prijevoznim sredstvima također su obvezni kretati se nogostupom i ne smiju se kretati autocestom, brzom cestom i cestom namijenjenom za promet motornih vozila", upozorili su iz policije.

Otkada su u urbanim naseljima za kretanje pješaka uvedeni i električni romobili kao pomoćno pješačko sredstvo, nerijetko svjedočimo događajima u prometu gdje se pješaci s romobilima, umjesto po nogostupu, kreću po kolniku. Policija je stoga podsjetila građane, osobito korisnike romobila, da se kreću isključivo nogostupom te da je njihovo kretanje i zadržavanje zabranjeno na kolniku.

POGLEDAJTE VIDEO: NLO iznad Biokova? Vjeroučitelj i voditelj zvjezdarnice: 'Nema krila, ispusne tehnologije...'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo