INCIDENT U MEĐIMURJU / Mladić pijan bježao policiji u BMW-u, u postaji mu pronašli i veću količinu kokaina

Image
Foto: Ilustracija: Nikola Cutuk/Pixsell

Pregledom odjeće mu je pronađeno 17,55 grama kokaina u vrećici te manja digitalna vaga, a napuhao je 1,55 promila alkohola u krvi

8.3.2023.
11:24
Ilustracija: Nikola Cutuk/Pixsell
VOYO logo

PU međimurska javlja da su u ponedjeljak, 6. ožujka 2023. godine u 3:35 sati u Šenkovcu, Ulici maršala Tita, čakovečki policajci prilikom nadzora cestovnog prometa, uključivanjem svjetlosnih znakova sa službenog vozila, pokušali zaustaviti nepoznatog vozača BMW-a, čakovečkih registarskih oznaka. Naglo je ubrzao u smjeru Čakovca te su policijski službenici krenuli u potjeru, a vozač nije postupio prema upućenoj naredbi.

Prilikom ulaska u Čakovec (Svetojelenska cesta), odbjegli vozač naglo je skrenuo na prostor benzinske postaje, gdje je zbog neprilagođene brzine bočnim dijelom automobila udario u uzdignuti rubni kamen, a potom i u betonsko-metalni koš za smeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijski službenici su ga sustigli nakon što je pokušao pobjeći i što je uzrukovao nesreću te uz primjenu sredstava prisile svladali i priveli u policijsku postaju. U nesreći odbjegli vozač nije ozlijeđen.

Image
STRAŠNA NOĆ NA CESTI /

Pijani mladi vozač Audija (23) izazvao prometnu nesreću kod Požege: Tri osobe su ozlijeđene, a dvije teže

Image
STRAŠNA NOĆ NA CESTI /

Pijani mladi vozač Audija (23) izazvao prometnu nesreću kod Požege: Tri osobe su ozlijeđene, a dvije teže

Upravljao automobilom pod utjecajem alkohola

Utvrđeno je da se radi o 22-godišnjaku s područja općine Sveti Juraj na Bregu, provjerom identiteta je utvrđeno, dok je alkotestiranjem utvrđeno da je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola 1,55 g/kg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregledom njegove odjeće pronađena je PVC vrećica ispunjena kokainom ukupne mase 17,55 grama te manja digitalna vaga nakon što su ga uhiti i smjestili u prostoriju za zadržavanje. Pronađena droga i digitalna vaga oduzete su od 22-godišnjaka.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju utvrđeno je kako je mladić, počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Određen mu istražni zatvor

Jučer, 7. ožujka na prijedlog nadležnog državnog odvjetnika, 22-godišnji osumnjičenik doveden je na Županijski sud u Varaždinu. Nakon saslušanja sutkinja istrage odredila mu je istražni zatvor te je predan u varaždinski zatvor.

Ujedno, zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 22-godišnji vozač prekršajno je sankcioniran izricanjem novčane kazne u ukupnom iznosu od 3.290 eura, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo