'Mladen Bajić više nema što raditi u DORH-u'

2.12.2011.
10:21
VOYO logo

Nakon objavljivanja snimke iskaza Ive Sanadera, HDZ-ov odvjetnik Vladimir Gredelj rekao je da Mladen Bajić mora početi raditi i osigurati efikasnu istragu, a ukoliko to ne ispuni od njega traži ostavku.

Gredelj je za Danas.hr poručio kako se državne institucije zlorabe u dnevno-političke svrhe te smatra da je to nedopustivo. Ujedno je poručio da Bajić zbog propusta mora istražiti sve uključene u istragu, pa čak i suce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Žele uništiti HDZ'

''Odgovorni su zato što DORH nije pravovremeno intervenirao na objavu ranijih podataka i iskaza iz istrage, te je to ohrabrilo te osobe na nove objave'', rekao nam je Gredelj.

''Sve smrdi na to da se želi uništiti HDZ i jasno je da se radi o politički motiviranom potezu. Gledajući prema zapovjednoj odgovornosti, Bajić više nema što raditi na čelu DORH-a'', dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Sanaderov iskaz pred istražiteljima USKOK-a na YouTubeu je objavljen prije četiri dana, a u medije je dospio sinoć, nakon čega je snimka i uklonjena s YouTubea.

USKOK je priopćio kako će od policije zatražiti žurnu istragu radi utvrđivanja tko je učinio dostupnim snimku ili njene dijelove, te time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne iz čl. 351 Kaznenog zakona. Ujedno, putem međunarodne pravne pomoći zatražit će da se utvrdi tko je snimku objavio na YouTubeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo