Umalo uhvatila za kvaku na kojoj je bila riđovka

Mještanka Ivanca sasvim je slučajno uspjela izbjeći tragediju. Krenula je iz dvorišta kada je oko kvake od vrata ugledala omotanu otrovnu zmiju i u potpunosti se šokirala.

22.5.2012.
17:58
VOYO logo

Nemalo je bila iznenađena mještanka Ivanca koje je pokušala izaći iz svog dvorišta. Naime, kad je željela uhvatiti za kvaku od dvorišnih vrata na njoj je ugledala zmiju. I to ne bilo kakvu već otrovnu riđovku dužine 60-ak centimetara. Odmah je u pomoć pozvala ivanečke veterinare predvođene Nenadom Bosakom koji je otrovnu zmiju uspio skinuti s vrata i pospremiti u posebni kontejner.

'Za ovakvog vremena su sporije i imaju obrambeni stav'

"Omotala se oko kvake dvorišnih vrata koja su iste boje kao i ona pa je vrlo lako moglo doći do toga da ugrize ženu. Po toplom vremenu riđovke će u većini slučajeva pobjeći, ali po hladnom vremenu kakvo je danas one su izuzetno trome i obrambene", kazao je doktor Bosak za eVaraždin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je inače prvi slučaj zmije otrovnice koji su ivanečki veterinari zabilježili ove godine. Prošle godine situacija je bila puno dramatičnija zbog vrlo toplog i sušnog vremena koje odgovara zmijama. Posebno je dramatično bilo na području grada Lepoglave gdje su uhvatili više otrovnih poskoka. Riđovku uhvaćenu u Ivancu veterinari će, kad to dopuste vremenski uvjeti, vratiti u prirodu na nenaseljenom području uz rijeku Bednju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo