Mještani ljuti, brine ih zagađenje s potonule koće

U mjestu Stupin pokraj Rogoznice u nedjelju ujutro potonula je koća koja je zadnjih 12 godina bila usidrena nasred uvale, samo 10-ak metara od kupača.

1.8.2011.
13:59
VOYO logo

Za komentar čitavog slučaja upitali smo glasnogovornicu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Marinu Halužan.

"Poznato mi je da je došlo do ovog incidenta. Ta je koća usidrena na tom mjestu već 12 godina. Vlasnik je D.E. iz Segeta Donjeg, a koću ne koristi već dulje vrijeme tako da u njoj nije bilo goriva, pa srećom nije došlo do zagađenja", rekla je Halužan za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, ostaje pitanje zašto Lučka kapetanija Šibenik ili njihova ispostava u Rogoznici nisu reagirale na vrijeme. Biti usidren tako blizu kupača ne dopušta niti jedan zakon, a prijave mještana godinama su slane u ured kapetanije koja ih je, tvrde mještani, redovito ignorirala. Mještani su upozoravali kako bi koća jednoga dana mogla potonuti te su strahovali kako bi iz nje moglo iscuriti ulje i staro gorivo.

"Lučka kapetanija Šibenik prije nekoliko je godina vlasniku uručila rješenje o uklanjanju, no on to nije učinio. Koću nismo vadili jer smo procijenili da ne predstavlja opasnost za okoliš te da vlasnik to treba učiniti sam o svom trošku. Sada kada je koća potonula Lučka kapetanija poslala mu je novo rješenje prema kojem je dužan izvaditi koću. Ukoliko to ne učini, mi ćemo biti prisiljen to učiniti umjesto njega, pa to vlasniku naknadno naplatiti", rekla je Halužan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo