ŽIVE METE Mještani beru gljive na vojnom poligonu, a kreću vježbe: / 'Ne prilazite, život vam je ugrožen!'

Image
12.8.2016.
11:24
VOYO logo

Činjenica da se na poligonu u Gašincima u kolovozu odvijaju vojne vježbe nimalo nije omela berače gljiva koji se ondje posljednjih dana šetaju kao žive mete. Stoga je upozorenje građanima toga kraja izdala Državna uprava za zaštitu i spašavanje, Županijski centar 112 Osijek, piše Glas Slavonije.

"Uočena je pojava ulaska civilnih osoba - berača gljiva na područje vojnog poligona Gašinci. Zapovjedništvo vojnog poligona upozorava da time ugrožavaju vlastite živote te narušavaju mjere sigurnosti vojnog objekta na koji je strogo zabranjen ulaz neovlaštenim osobama", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Željko Šimić, načelnik Općine Satnica Đakovačka, na čijem teritoriju se nalaze i Gašinci, ostao je zatečen informacijom o beračima gljiva.

"Još nisam čuo da se tako nešto događa, a nije mi ni jasno kako civili ulaze na vojni poligon kad je na ulazu rampa i stoji vojska", kazao je moleći građane da ne idu na poligon. No, njima je berba na vojnom poligonu očito noralna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ima ih nekolicina koji često idu brati gljive. Prije nekoliko godina jedan od njih se i izgubio, jer je išao predvečer pa je izišao na drugu stranu šume u noći", priča jedan mještanin Gašinaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo