U SUKOBU S GRADOM / Mjesec dana u kvaru: Importanne bi naplaćivao vožnju pokretnim stepenicama

Image
Foto: Filip Kos/Pixsell

Serviser je savjetovao da se stepenice (oba kraka) mogu popraviti, ali da se ne isplati.

9.8.2018.
8:19
Filip Kos/Pixsell
VOYO logo

Pokretne stepenice na ulazu u Importanne centar na Glavnom kolodvoru u Zagrebu izvan funkcije su više od mjesec dana, a tako bi mogle stajati još neizvjesno vrijeme jer izgleda kako se Grad i Importanne ne mogu dogovoriti o njihovom popravku, piše Jutarnji list.

Iz Importanne centra su nadležnom gradskom uredu poslali zahtjev za popravkom početkom godine nakon što im je serviser savjetovao da se stepenice (oba kraka) mogu popraviti, ali da se ne isplati jer nema garancije da neće opet stati nakon nekog vremena. Ta investicija stajala bi oko 1,5 mil. kuna, što je gospodarski i dugoročno gledano isplativije od popravka, tvrdi direktorica Importanne centra d.o.o. Nevenka Zečević. Ipak, dodaje da do danas nisu dobili adekvatan odgovor ni suradnju od strane Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grad Zagreb odgovorio im je tako što je lani gotovo prepolovio iznos za održavanje predmetne javno-prometne površine.

"S obzirom na nedostatna sredstva održavanja i prekid financiranja u 2018. godini, razmatramo razne varijante kojima bi riješili ovaj problem, uključujući i mogućnost naplate prolaza. U tom slučaju bi trošak morali snositi građani", upozorava direktorica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Grada su taj potez nazvali “neprihvatljivim” i odgovornost za stanje stepenica prebacili na Importanne centar zbog njihovog “neadekvatnog održavanja”. Također, poručili su kako je Importanne centar za ovu godinu odbio dostaviti zatraženu specifikaciju Plana i programa zajedničkih troškova te je unatoč postojanju iznosa od 1,5 milijuna kuna predviđenih za održavanje javnih površina, odbio sklopiti Ugovor o upravljanju i održavanju zajedničkih dijelova prolaza Importanne centra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo