ŠTO SE SVE DOGAĐALO / Mjesec dana od otvaranja Pelješkog mosta! Turizam cvjeta, Neum zaboravljen, ali najviše pate...

Image
Foto: Dalmacija Danas/Igor Kralj/Miroslav Lelas/PIXSELL/Instagram kolinda_gk

Sanitarni čvorovi sada su čisti i održavani za razliku od prije mjesec dana. No, čim se jednog problema riješimo, dođemo do drugog...

26.8.2022.
21:15
Dalmacija Danas/Igor Kralj/Miroslav Lelas/PIXSELL/Instagram kolinda_gk
VOYO logo

Prije točno mjesec dana sve su oči bile uprte u kako su svi govorili "povijesni dan" Hrvatske. Pjevalo se, plesalo, pekle su se stotine kila janjetine, zabavljalo dugo u noć.

Nevera se provozala prva preko Pelješkog mosta, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović onako "influencerski" prošla njime, a onda se na nju naljutila bivša premijerka Jadranka Kosor - koja kaže da "nema osiguranje kao bivša koja sjedi po mostovima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Banožić je ispao "faca" kad je s osmijehom na licu izgurao ministricu Vučković iz prvog reda, ali onda su reagirali džentlmeni Grlić-Radman i Božinović.

Image
KAKVA GOSPODA /

VIDEO Banožić izgurao ministricu Vučković iz prvog reda, ali onda su reagirali džentlmeni Grlić-Radman i Božinović

Image
KAKVA GOSPODA /

VIDEO Banožić izgurao ministricu Vučković iz prvog reda, ali onda su reagirali džentlmeni Grlić-Radman i Božinović

Nakon dugo vremena predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović i predsjednik Vlade, Andrej Plenković pozdravili su se, čak i rukovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve se to izdogađalo na otvaranju mosta koji je spojio jug Hrvatske s ostatkom zemlje, ali i to je sve završilo pa smo tako samo par dana nakon bili svjedoci u kakvom je stanju WC nedaleko od mosta.

Čitatelji su slali fotografije jer su ostali zgroženi onime što ih je zateklo samo nekoliko dana od otvaranja Pelješkog mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali dobro, prošlo je i sve to pa tako sada već znamo da je u prvih 30 dana od otvaranja, mostom prošlo gotovo pola milijuna vozila, točnije njih 464 211 tisuća, javlja Slobodna Dalmacija.

Turizam na Pelješcu kao da cvjeta, plaže pune, a iznajmljivača možda čak i premalo. Začudili bi se, ali i na stolicu u stonskim restoranima čeka se u redovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane, Neum koji je prije prepoznatljiv po tome što se kroz njega prolazilo, danas ima duplo manje prometa nego prije. Trgovci su živjeli od turista koji su bili u tranzitu, a i dalje je brže doći do Dubrovnika ako se ide preko Neuma, nego li preko Pelješkog mosta. Naravno ako nema gužve na granici…

Slobodna Dalmacija saznaje i da su sanitarni čvorovi sada čisti i održavani za razliku od prije mjesec dana. No, čim se jednog problema riješimo, dođemo do drugog. Ovog puta su to osušeni čempresi, koji u svoj ljepoti Pelješkog mosta kao da su ostali zaboravljeni. Ima ih na desetke, a očito su bili posađeni samo radi otvaranja mosta. Vrućine koje traju cijelo ljeto jednostavno nisu mogli preživjeti, a o njima i vodi koja im je potrebna - nitko nije brinuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo