'Nije bilo propusta' / Mito u KBC-u Split: Ispitana i sestra koja je Ljubici rekla 'da će teško bez novca doći na red kod tog kirurga'

Image
Foto: Pixell

Odvjetnik kirurga osumnjičenog za primanje 3000 eura mita: 'Nije točno da je odugovlačio s operacijom'

2.12.2018.
10:25
Pixell
VOYO logo

"U svoje osobno ime i u ime operatera koji je obavio operativni zahvat, izražavam najiskreniju sućut i žaljenje obitelji Adžaip zbog smrti člana njihove obitelji", rekao je poznati splitski odvjetnik Vinko Ljubičić, branitelj splitskog kardiokirurga iz KBC-a Split, koji je osumnjičen da je nedavno, sredinom studenoga, u dva navrata primio od obitelji pacijenta, koji je nedugo nakon operacije preminuo, mito u visini od 3000 eura.

Slobodna Dalmacija saznaje da su obavljeni razgovori s osumnjičenim liječnikom, zatim s Ljubicom Adžaip, suprugom preminulog Ivice, koja je liječniku dala mito, ali je razgovor obavljen i s medicinskom sestrom koja je Ljubicu "uputila" na liječnika, napomenuvši joj "da će, ako baš čeka na tog liječnika, teško doći na red bez novca", kao i s ostalim djelatnicima Kardiokirurgije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče istrage, jasno je da je istraga tajna i ne mogu govoriti o konkretnom djelu. No, moram odlučno demantirati navode i napise o tome da je u postupanju liječnika, odnosno moga klijenta, došlo do bilo kakvog propusta u vremenu i načinu operacije. Nije točno da je liječnik operater na bilo koji način zakasnio s operacijom, a posebice stoga što je predoperativnu kardiološku obradu pacijenta obavljao sasvim drugi odjel, na koji je pacijent primljen pri dolasku u bolnicu", kazao je odvjetnik Ljubičić.

Ističe kako je pacijentu tijekom operativnog zahvata utvrđena sasvim druga dijagnoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prilikom operacije, dakle, kada je, kako bi se medicinskim rječnikom reklo, pacijent došao na operacijski stol, pacijentu je utvrđena sasvim druga dijagnoza u odnosu na onu koja je postavljena prigodom kardiološke obrade, što će vjerojatno potvrditi i obdukcija koja je provedena. Stoga, pripisati da je liječnik odugovlačio s operacijom jednostavno nije točno, a sve drugo će biti utvrđeno tijekom istrage. Na kraju moram istaknuti da je moj klijent pred sucem istrage dao vrlo aktivnu obranu i da je negirao počinjenje kaznenog djela", zaključuje odvjetnik Vinko Ljubičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo