OGLASIO SE ŠARANOVIĆ / Misteriozni Srbin koji kupuje dionice Kraša: 'Radnicima smo ponudili 130 tisuća kn po udjelu!'

Image
Foto: Ilustracija: Borna Filić/PIXSELL, Tomislav Miletić/PIXSELL, Marin Tironi/PIXSELL

Zaposleni u Krašu nam pišu u pismima da radnici nisu zadovoljni trenutnim stanjem i razvojem situacije, kazao je Šaranović

20.11.2019.
9:58
Ilustracija: Borna Filić/PIXSELL, Tomislav Miletić/PIXSELL, Marin Tironi/PIXSELL
VOYO logo

Srpski poduzetnik i investitor Nebojša Šaranović, vlasnik ciparske kompanije Kappa Star Limited, kazao je da su radnicima Kraša ponudili 130.000 kuna po udjelu za dionice Kraša koje ne kotiraju na Zagrebačkoj burzi. 

"Što se trenutno događa? Dobili smo pismo radnika Kraš ESOP-a kojim nas obavještavaju da Mesna industrija Braća Pivac nudi 50.000 kuna za jedan udjel u Kraš ESOP-u. Ta se ponuda odnosi na vlastite dionice Kraš ESOP-a, koje ne kotiraju na Zagrebačkoj burzi. Radnici su nas, smatrajući da je to malo, pozvali da i mi damo ponudu za vlastite dionice Kraš ESOP-a, što smo i učinili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANI ČLANCI

Preko Uprave Kraš ESOP-a, za te, vlastite dionice ponudili smo 130.000 kuna po udjelu, što je gotovo dva i pol puta više od onoga što nudi MI Braća Pivac. Ponudu smo uputili poštom jučer ujutro s Cipra. I ovaj put smatramo da je to realna tržišna cijena. Dakle, u kontaktu smo tako da dobivamo pisma od zaposlenih u Krašu i Kraš ESOP-u, na osnovu kojih smo stekli dojam da radnici nisu zadovoljni trenutnim stanjem i razvojem situacije", kazao je Šaranović u razgovoru za Novac.hr te dodao da nude cijenu koju, prema njihovom mišljenju, mali dioničari i radnici zaslužuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto kupuje dionice Kraša?

Prema posljednjim podacima Zagrebačke burze, Šaranovićeva tvrtka drži 25,64 dionica Kraša, dok Mesna industrija Braća Pivac ima 30,73 posto, dok je Kraš ESOP na 18,45 posto. 

Šaranović je objasnio i zašto se odlučio na kupovinu dionica Kraša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niz godina poslujemo u konditorskoj industriji regije i ostvarujemo jako dobre rezultate. Zato redovito pratimo industriju u ovom dijelu Europe i smatramo da Kraš ima velik potencijal. On ima sjajan brend, izvrsne proizvode i odlične zaposlenike. Vjerujemo da ima velik potencijal za daljnji rast i razvoj, a smatramo da smo zbog našeg iskustva u industriji dobar ulagač koji može donijeti dodanu vrijednost", kazao je Šaranović i otkrio da je njegova tvrtka dosad u Kraš uložila više od 45 milijuna eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo