MISTERIOZNA PRAŠINA NA ŠIBENSKOM BAZENU: / Djeca se počela gušiti, dobila su osip...

Image
15.2.2017.
14:40
VOYO logo

"Dogodilo se to u ponedjeljak kad se u unutrašnjem dijelu bazenu pojavila nekakva čudna prašina, za koju pretpostavljamo da je došla iz ventilacijskog sustava. Djeca su se tužila na respiratorne smetnje i svrbež, pa su neka od njih zatražila i liječničku pomoć, a čim se to dogodilo obavijestili smo nadležne službe, policiju, sanitarnu inspekciju te Zavod za javno zdravstvo. Sa zanimanjem čekamo da nas izvijeste što se dogodilo", izjavio je Andrija Španja, ravnatelj Javne ustanove Športski objekti Šibenik.

Mijenjali filtre

Dodao je kako su prije desetak dana na bazenu mijenjali filtre, a kada su nakon žalbi djece na svrab i teškoće s disanjem provjerili stanje tih filtra, utvrdili su da su puni bijele praškaste tvari. "Nije to nimalo ugodna situacija. U ovoj sam ustanovi već tri godine i nikada se prije to nije dogodilo", rekao je Španja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim informacijama, sva djeca koja su zatražila liječničku pomoć sada su dobro, a bazen u šibenskoj četvrti Crnica bit će zatvoren sve dok nadležne službe ne utvrde što se dogodilo. Tvrdi da je tek u srijedu od Zavoda za javno zdravstvo dobio preporuku da se voda iz bazena isprazni, a nakon te preporuke obavijestili su i policiju.

Policija zaprimila prijavu

U šibensko-kninskoj Policijskoj upravi prijavu o incidentu na bazenu u Crnici zaprimili su oko 11 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon dojave da je u bazenu nepoznata praškasta tvar, koja je uzrokovala svrab i osip kod zasad neutvrđenog broja djece, izvijestili smo o tom događaju sve nadležne službe kako bi preuzele potrebne radnje iz njihove nadležnosti. Paralelno su u tijeku naši izvidi i očevid na mjestu događaja", rekla je glasnogovornica Marica Kosor.

Uzorak poslan na vještačenje

U županijskom Zavodu za javno zdravstvo doznaje se kako je uzorak tvari iz bazena izuzet te poslan na daljnje vještačenje u Zagreb.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka 10-godišnjeg dječaka koji na bazenu trenira plivanje kaže kako se on u ponedjeljak požalio da ga peku grlo, nos i jezik, a dan kasnije je od druge majke čula da njezino dijete ima iste simptome. Šibenčanku, koja je tražila da joj se identitet ne spominje, tek u utorak je trener djece obavijestio da do daljnjega neće biti treninga u bazenu, a od drugih roditelja naknadno je doznala da su neka djeca zbog izlaganja nepoznatoj štetnoj tvari na bazenu zatražila liječničku pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo