Pred voditeljem Galilea, Ninom Štambukom, ponovno se našao izazov zbog kojega nije smio pojesti previše sarme i božićnih kolača.
Nove epizode Galilea otkrit će kako radi najveći kineski restoran na svijetu, što je zapravo muškatni oraščić i što sve mislimo da znamo o alkoholu. Vodi vas i u posjet najvećem tradicionalnom kineskom restoranu na svijetu u kojem jedno jelo možete platiti i do nekoliko tisuća kuna.
Na tragu muškatnog oraščića Galileo je otputovao sve do Indonezije kako bi otkrio ima li on doista opojno djelovanje? Nakon putovanja na Daleki istok razjašnjava najraširenije mitove o alkoholu, npr. hoćemo li se uistinu manje napiti ako jedemo dok pijemo?
Također doznajemo šume li doista morske školjke, koji su najekstremniji kemijski elementi, a upoznajemo i Hutt River, državicu koja dijeli kontinent s Australijom.
Nakon iskustva sa zmijom, zapaljenog dinamita, pjevanja u čašu i testiranja Murphyjevog zakona, ovog puta Nino se morao popeti na skelu visoku 3 metra i spustiti s nje pomoću sigurnosnog užeta. Mislite da je jednostavno biti visinski radnik?
O svemu ovome saznajte u novim epizodama Galilea već ovu subotu, 21.01. u 19:05 sati!