Mišetić nema pojma koliko je zaradio na Gotovini

19.4.2011.
12:07
VOYO logo

Obrana umirovljenoga generala Ante Gotovine, prema procjenama na koje se poziva Jutarnji list, raspolagala je s više od 200 milijuna kuna, što je iznos kakvim od osamostaljenja nije raspolagao niti jedan hrvatski optuženik.

Tim su novcem plaćani odvjetnici te suradnici i istražitelji, a ponajviše od tog novca dobili su Payam Akhalam i Gregory Kehoe, te Luka Mišetić, dok je prosječna plaća člana istražiteljskog tima na terenu iznosila tisuću eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo Luku Mišetića da komentira navode Jutarnjeg da je obrana raspolagala s oko 32 milijuna eura.

"To je čisti science fiction. Jesam li dovoljno jasno demantirao?", kazao nam je Mišetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo ga zatim o kojoj se onda brojci radi. Naime, hrvatska javnost bila je svjedok brojnim balovima i gala večerama u organizaciji Zaklade o istini o Domovinskom ratu, gdje je nerijetko "kapnulo" i po dva do tri milijuna kuna odjednom, a novac je bio namijenjen obrani generala u Haagu. Prema ranijim informacijama, na obranu Ante Gotovine odlazile su tri četvrtine skupljenog novca za generale, kako prikupljenog putem Zaklade, tako i doniranog od drugih sponzora.

Ne zna koliko košta

"Ne znam", odgovara Mišetić, a na primjedbu da je vrlo neobično da ne zna tako nešto, odvjetnik odgovara: "Nemam pojma. Sasvim sigurno nećemo ulaziti u medijske cirkuse ove vrste. Mogu samo ponoviti da je ono što je napisao g. Gordan Malić (autor članka u Jutarnjem listu, op.a.) čisti SF."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slično je komentirao i navode kojima ga se uvelike kritizira što, kao i u slučaju Tihomira Blaškića , odvjetnički tim štiti zločinačku politiku, umjesto optuženog klijenta. Opovrgava i da je eksponent obavještajca Markice Rebića i HDZ-ovih radikala, koji su, kako je izjavio Blaškićev odvjetnik, koji mu je umanjio kaznu s 45 na osam godina zatvora, Anto Nobilo, "htjeli žrtvovati Blaškića radi obrane 'hrvatskih interesa'".

"Uobičajeni Malićev SF", ponavlja Mišetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitali smo ga postoji li mogućnost da Gotovina, poput Blaškića, u žalbenom postupku preokrene strategiju obrane i umjesto opovrgavanja udruženog zločinačkog pothvata pokuša obraniti svoju poziciju unutar njega prebacivanjem odgovornosti na političko-vojni vrh, no Mišetić ne želi otkrivati detalje daljnje strategije.

"Intenzivno radimo na pripremi obrane, o čemu će javnost saznati 16. ili 17. svibnja, kada ćemo Žalbenom vijeću Haškoga suda podnijeti žalbeni podnesak iz kojega će se sve vidjeti. Do tada braniteljski tim ostaje u punom sastavu", kaže odvjetnik Ante Gotovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201104150581006 arti-201104170101006 arti-201006170058006 arti-201104120168006 arti-201104180251006

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo