MIŠEL PAVLOVIĆ PONOVNO ZAVRŠIO NA POLICIJI: / Zbog 1000 metaka prodanih lovcu ponovno se nad njim vodi istraga

Image
Foto: Ilustracija: Edina Zuko/PIXSELL

On je pod istragom zbog još 1000 metaka prodanih jednom civilu

22.11.2019.
16:44
Ilustracija: Edina Zuko/PIXSELL
VOYO logo

Jutros je u prostorije zadarske policije ponovno priveden 36-godišnji Mišel Pavlović. On je već bio priveden pa pušten tijekom istrage o ilegalnoj trgovini oružja, koja se u međuvremenu proširila. 24sata doznaje kako policija 8. studenog, kada je Pavlović prvi put priveden, nije znala za još 1000 komada streljiva koje je ova navodno prodao 46-godišnjem Mladenu Bencunu, inače strastvenom lovcu koji se još bavi i streljaštvom.

Image
SKANDAL U HRVATSKOJ VOJSCI: /

Trojica pilota helikopterom prevozila švercera oružjem, a dosjetili su se i načina kako da ga sakriju

Image
SKANDAL U HRVATSKOJ VOJSCI: /

Trojica pilota helikopterom prevozila švercera oružjem, a dosjetili su se i načina kako da ga sakriju

Jesu li civili nagovorili pilote na nedjela?

Sada su piloti pod povećalom vojne policije i DORH-a, zbog mogućnosti da su počinili kazneno djelo na štetu oružanih snaga. Istraga još treba utvrditi jesu li Pavlović i Ivica Vlakić nagovarali pilote na počinjenje kaznenih djela. Jedan od prijavljenih u istrazi je i 52-godišnji splitski trgovac oružjem Boris Ercegović. Njega se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari. On sve poriče i kaže kako se radi o legalnoj trgovini između dva građanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja, koji posjedujem važeći oružani list pete kategorije prodao sam dozvoljenu vrstu streljiva osobi koja ima važeći oružani list. Ta vrsta streljiva nije zabranjena, a zakonom se ne regulira količina streljiva koju građani mogu posjedovati. Nije riječ o vojnoj municiji nego o streljivu iz 1983. godine kojem je istekao rok trajanja i prvenstvena joj je namjena trening. To je bila građanska transakcija mene kao privatne osobe i Mišela Pavlovića kao privatne osobe i nema veze s osnovnom aktivnošću kojom se bavi moja tvrtka", rekao je Ercegović.

Pod istragom zbog šverca oružja

Vojni piloti Ivan Krizman i Zdenko Košutić te Mišel Pavlović, Ivica Vlakić, bivši drugi zamjenik gradonačelnika u vrijeme Božidara Kalmete iz redova MODES-a, Mladen Bencun i Boris Ercegović prijavljeni su za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo