ŠKORO I MOST DOVELI 'NOVE ZVIJEZDE': / Domovinskom pokretu pridružio se konzervativni intelektualac, a Mostu poznati obraćenik

Image
Foto: Pixsell

Bartulica je povratnik iz SAD-a koji je došao u Hrvatsku 1992. Predaje političku filozofiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i predsjednik je Centra za obnovu kulture.

26.5.2020.
16:54
Pixsell
VOYO logo

Konzervativni intelektualac Stjepo Bartulica vodit će Odbor za vanjsku politiku Domovinskog pokreta, izvijestio je u utorak Domovinski pokret Miroslava Škore.

"Želim dati svoj doprinos našoj zemlji i zajedno s Domovinskim pokretom pružiti ljudima u Hrvatskoj izbor koji nadilazi dosadašnje političke elite. Stanje u kojem se kao država i društvo nalazimo može se i mora promijeniti, kako bi se zaustavilo zaostajanje za razvijenijim zemljama”, izjavio je Bartulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Vrijeme za nove vrijednosti'

Smatra kako je od najvećeg nacionalnog interesa boriti se protiv ukorijenjenog klijentelizma, za što strukture koje su se zadnjih 30 godina smjenjivale na vlasti nemaju volje ni snage. „Zato je vrijeme za nove vrijednosti na političkoj sceni“, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bartulica je povratnik iz SAD-a koji je došao u Hrvatsku 1992. Predaje političku filozofiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i predsjednik je Centra za obnovu kulture. Proteklih desetak godina aktivno sudjeluje u društvenom i političkom životu Hrvatske kroz razne inicijative koje su potaknule demokratsku raspravu o bitnim temama.

Obnašao je dužnost savjetnika za vjerska pitanja u Uredu predsjednika RH te savjetnika za vanjsku politiku u Uredu predsjednika Vlade RH. Prije toga je proveo 12 godina u hrvatskoj diplomaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Most stiže Zvonimir Troskot

Pojačanje stiže i u Most i to u vidu čovjeka koji je 2018. godine vodio inicijativu "Narod odlučuje" u vrijeme dok su zagovarali referendum za promjenu izbornog sustava, a onda naglo nestao iz javnosti.

"Zvonimir Troskot, stručnjak s velikim međunarodnim iskustvom, bivši nogometni reprezentativac i aktivist ulazi u Most", napisali su iz te stranke na Facebooku uz kratki video u kojem je Troskot objasnio kakvu Hrvatsku želi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dragi moj hrvatski narode, vidim našu zemlju, tako malu, a tako bogatu kulturom, baštinom i tradicijom. Vidim zemlju u kojoj se ostvaruju akademski, športski i umjetnički talenti. Vidim ostvaren potencijal u visokim tehnologijama, inovacijama, proizvodnji, poljoprivredi i šumarstvu naše Hrvatske. Vidim infrastrukturu koja nas spaja i povezuje, vidim zajedništvo u naizgled nespojivom, vidim radost stvaranja u rukama naše generacije i zato baš pristupam Mostu, kako bih svojim talentima doprinio izgradnji vizije ovakve Hrvatske koje ćemo onda prenijeti budućim generacijama" rekao je u svom video predstavljanju.

Za Večernji list svojevremeno je opisao da se nakon psihičke krize preobratio na katoličanstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo