MIRO KOVAČ ŽELI BITI NOVI HRVATSKI PREMIJER: / Otkrio je i kako bi u tom slučaju surađivao s predsjednikom Milanovićem

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Kandidat za predsjednika HDZ-a,

20.2.2020.
17:40
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

Kandidat za predsjednika HDZ-a, Miro Kovač, danas je u intervjuu tjedna Media servisa obznanio što će učiniti ako postane predsjednik stranke nakon izbora koji će se održati 15. ožujka. Uvjeren u svoju pobjedu, rekao je kako je cilj i pobjeda na parlamentarnim izborima. Otkrio je i tko će biti premijer, ako se takav scenarij i ostvari.

"Mi ćemo se dogovoriti kako ćemo to napraviti, a logično je da predsjednik HDZ-a bude i predsjednik Vlade", potvrdio je kovač svoje premijerske ambicije. Dodao je i kako bi kao premijer, surađivao u skladu s Ustavom s novim predsjednikom države Zoranom Milanovićem, za čiji je inauguracijski govor rekao kako su to bile riječi, a da će djela sve pokazati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji podsjeća da Kovač 25. siječnja, kada je predstavljao svoju kandidaturu za šefa HDZ-a, nije spominjao namjeru preuzimanja premijerske pozicije od Andreja Plenkovića, već je izjavio kako će "Vlada raditi svoj posao do kraja mandata i u tome imati našu podršku".

Image
FORMIRAN BLOK ZA RUŠENJE PLENKOVIĆA: /

Miro Kovač želi biti predsjednik HDZ-a, Stier potpredsjednik, a Penava zamjenik

Image
FORMIRAN BLOK ZA RUŠENJE PLENKOVIĆA: /

Miro Kovač želi biti predsjednik HDZ-a, Stier potpredsjednik, a Penava zamjenik

Prijetnje, pritisci i demanti

Jučer se požalio kako članovi njegovog stožera doživljavaju prijetnje, koje je prijavio Središnjem izbornom povjerenstvu HDZ-a koje ga nije shvatilo ozbiljno. No, danas je stigao demanti tog unutarstranačkog tijela te je Kovač pozvan da prijetnje zaista i prijavi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljude koji su se žalili, koji se žale osobno izlagati neću. Prijavljene su neke stvari, demontirano je. Ja sam rekao neki dan da je gospodin Šeks je meni rekao da će mi trebati odvjetnik pa neka se to istraži. Imamo dovoljno jakih igrača i koordinatora na terenu koji će prikupiti dovoljan broj potpisa. To nema nikakve sumnje. Mi ćemo za koji dan isto tako završi taj proces", uvjeren je Kovač.

Proučavao masone za doktorsku disertaciju

Osvrnuo se i na "aferu mason" čija je žrtva sada već bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić. Kovač je priznao da je jedno vrijeme proučavao slobodne zidare, ali da on ili netko od njegovih suradnika nisu članovi te tajne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da nisam, a koliko znam nisu ni oni. Nisam nikada dobio ni poziv, ali sam se u svojoj doktorskoj disertaciji bavio i utjecajem masonskih loža u Francuskoj, Italiji i u Hrvatskoj u vrijeme Austro-Ugarske i kasnije u Kraljevini SHS", rekao je Kovač.

Potom je dodao kako bi inzistirao na sigurnosnoj provjeri ljudi koji dolaze na visoke dužnosti. Osvrnuo se i na Plenkovićeve izjave kako su ministarske afere uvijek izlazile na vidjelo uoči izbora i kako se sve gura pod tepih dok nekome nije u interesu da se to obznani. Kovač je to kratko komentirao, osvrnuvši se na Jelenića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče gospodina Jelenića on je trebao biti sigurnosno provjeren i trebalo se znati da je pripadnik masonske lože. Biti pripadnik masonske lože znači što da imaš dvostruku lojalnost. Ovo sada s uskoro bivšem glavnim državnim odvjetnikom je nešto što je vrlo loše za percepciju politike u Hrvatskoj", zaključio je Kovač.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo