'VIŠE SREĆE NEGO PAMETI' / Jesu li slučaj Marić i Milanović povezani? Bivša ministrica tvrdi: 'Ne bih rekla da se ovo sinoć dogodilo slučajno'

Image
Foto: Pixsell

Na pitanje što bi mogao biti uzrok Marićeva odlaska, Holy kaže kako bi ostavka uvijek trebala biti potpuno transparentna

6.7.2022.
9:46
Pixsell
VOYO logo

Bivša ministrica zaštite okoliša i prirode, Mirela Holy je na N1 televiziji komentirala odlazak Zdravka Marića. Kako je izjavila, sve oko odlaska ministra djeluje "vrlo neobično".

"Možda možemo povezati da je EP jučer dao zeleno svjetlo za eurozonu pa je Marić odradio važan dio posla. Danas već imamo i ime njegova zamjenika, to pokazuje da se stvar pripremala duže vrijeme. Ali način gdje mi u večernjim satima doznajemo da je to na njegov zahtjev… On je bio jako važan ministar u Vladi Andreja Plenkovića, možda ovo može sugerirati da na jesen možemo očekivati prijevremene parlamentarne izbore", govori Holy dodajući da "to nema nikakve veze s oporbom, nego može imati veze samo sa željom Andreja Plenkovića da u trenutku kad je HDZ u dobroj poziciji procijeni da je dobar trenutak", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što bi mogao biti uzrok Marićeva odlaska, kaže kako bi ostavka uvijek trebala biti potpuno transparentna. "Teško je reći što se događa u HDZ-u. Ako saznamo da ide na neku lukrativnu poziciju u europskom političkom miljeu…", dodaje Holy.

Image
PRODUŽENI VIKEND /

Marić odlazi usred afere koju je otkrio Net.hr: Luksuzni hotel koji dobiva povlaštene kredite dao mu je popust od čak 25 tisuća kuna

Image
PRODUŽENI VIKEND /

Marić odlazi usred afere koju je otkrio Net.hr: Luksuzni hotel koji dobiva povlaštene kredite dao mu je popust od čak 25 tisuća kuna

'Neupitni gospodar HDZ-a'

Holy ne vidi da će odlazak Zdravka Marića biti problem za parlamentarnu većinu i smatra da Plenković u potpunosti kontrolira situaciju i kao dokaz za to da je on "neupitni gospodar HDZ-a" navodi nedavni stranački skup vladajuće stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plenković dosta štiti svoje ministre, čak i kad postoji neki prigovor na njihov rad. On na taj način štiti i sebe. To ovisi od premijera do premijera. Milanović nije bio takav tip. Uglavnom su odlasci ministara iz njegove vlade bili dosta napeti, mogu govoriti o svom slučaju", rekla je.

Na pitanje ima li veći problem predsjednik zbog maila koji je poslala njegova supruga ili premijer zbog odlaska ministra financija, Holy rekla je kako je "u komunikacijskom smislu, Milanović imao više sreće nego pameti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlazak tako važnog ministra je svakako veća tema od maila koji je njegova supruga poslala tako da mislim da će ova tema vrlo brzo umrijeti. Ne bih rekla da se ovo događalo mimo znanja premijera, možda se gledalo da će ovo oslabjeti veliku temu ministrova odlaska, ali ne bih rekla da se ovo sinoć dogodilo slučajno", zaključila je Holy.

Sve vijesti i reakcije oko ostavke ministra Marića pratite OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo