JUNAK SRBIJE, HEROJ RUSIJE / Bivša ministrica u Milanovićevoj vladi sasula paljbu na predsjednika: 'On je kao osoba koja ide po putanji samouništenja'

'Ne znam je li ovo početak prijateljstva Vučić-Milanović, ali znam da je početak prijateljstva Milanovića i srpske javnosti', kaže politički analitičar iz Beograda Nikola Parun

1.2.2023.
8:24
VOYO logo

Od Beograda do Kijeva, svi pričaju o hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću. Izjavama o Ukrajini i Kosovu, izrečenima u ponedjeljak, uspio je naljutiti i Kosovare i Ukrajince, a oduševiti Ruse i Srbe.

''Ma oteo se on od zdravog razuma, prešao na tamnu stranu, a bio mi je heroj. Glasao sam za njega. Apsolutno nije moj predsjednik kojemu sam dao glas. Ovo je za mene katastrofa koja nema veze s politikom. Ljudi ne mogu doći k sebi'', kazao je za RTL Direkt bivši vlasnik zagrebačke pekarnice Romaja Azgan Qenaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'OVO JE NEUGODAN RAZGOVOR' /

Novinar uzrujao Milanovića kao malo tko: 'Ulazimo sve dublje u sukob s nuklearnom supersilom. Srljamo u glupost!'

Image
'OVO JE NEUGODAN RAZGOVOR' /

Novinar uzrujao Milanovića kao malo tko: 'Ulazimo sve dublje u sukob s nuklearnom supersilom. Srljamo u glupost!'

'Ovo je početak prijateljstva Milanovića i srpske javnosti'

Njegovu izjavu da je Kosovo oteto Srbiji pozdravili su i šef srbijanske diplomacije Ivica Dačić i šef Republike Srpske Milorad Dodik.

"To je suštinski pozicija koju Srbija zastupa od početka okupacije Ukrajine. Ne znam je li ovo početak prijateljstva Vučić-Milanović, ali znam da je početak prijateljstva Milanovića i srpske javnosti", kazao je za RTL politički analitičar iz Beograda Nikola Parun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Jako su me uzrujale izjave hrvatskog predsjednika'

Milanovićeva izjava da Krim neće biti ukrajinski brzo je doprla i do Kijeva.

"Jako su me uzrujale izjave hrvatskog predsjednika. Ne mogu ni zamisliti kako bi hrvatska vojska mogla pobijediti u ratu i otjerati srpske okupatore da nije imala oružje. Svi koji podržavaju Rusiju sada su na vrlo pogrešnoj strani", kazao je za RTL član ukrajinskog parlamenta Volodimir Arijev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo što on radi je doista zabrinjavajuće'

No, pitanje je shvaćaju li u svijetu da Milanovićev stav nije i stav Vlade RH, a valjda ni većine Hrvata.

"Na ovaj način on nanosi državi jako veliku štetu. Ovo što on radi je doista zabrinjavajuće. Meni osobno izgleda kao osoba koja se kreće na putanji samouništenja", smatra komunikacijska stručnjakinja i bivša ministrica upravo u Milanovićevoj vladi, Mirela Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo