'Ministrice Holy, nećete nas uništiti'

U tvrtkama za proizvodnju plastičnih vrećica tvrde da se ne boje za opstanak na tržištu jer dobar dio trgovačkih lanaca već odavno naplaćuje vrećice, pa im biznis zbog toga nije opao.

5.6.2012.
6:41
VOYO logo

Tvrtke za proizvodnju plastičnih vrećica smatraju da će najavljena mjera naplate plastičnih vrećica pridonijeti odgovornijem korištenju resursa, odnosno da vrećice neće završavati u kontejnerima za otpad nakon samo jednog korištenja.

Ujedno poručuju da se ne boje za opstanak na tržištu jer dobar dio trgovačkih lanaca već dulje vrijeme naplaćuje vrećice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nasuprot njima, u sektoru papirnih proizvoda očekuju rast zanimanja javnosti za papirnate vrećice koje su znatno prihvatljivije za okoliš.

''Naši ljudi često reagiraju tek kad ih se udari po džepu, pa zato možemo očekivati rast prodaje papirnatih vrećica. Naši proizvodi se lako recikliraju i može ih se četiri-pet puta koristiti kao sirovinu za nove vrećice. Budući da su plastične vrećice nekoliko puta jeftinije, mi teško možemo konkurirati, ali vjerujemo da bi najavljeno uvođenje novih mjera moglo utjecati na povećanje potrošnje papirnatih vrećica'', kazao je vlasnik jedne tvrtke iz Kaštel Sućurca za Slobodnu Dalmaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzetnici iz oba proizvodna 'tabora' imaju argumente za zadržavanje tržišta, pri čemu 'plastičari' ponajprije ističu nisku cijenu proizvoda, koja iznosi manje od 10 lipa po vrećici, dok u papirnom sektoru očekivano i opravdano igraju na kartu ekološke svijesti građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo