MINISTRICA EMOTIVNO PRIMILA VJESTI O NOVOJ AFERI, STALA PRED KAMERE: / 'Dobro poznajem Josipu Rimac'

Image
Foto: Screenshot: RTL

Ministrica Marija Vučković progovorila je o svojoj uhićenoj tajnici kabineta, poznanstvima s Josipom Rimac te cijeloj 'aferi vjetroelektrane'

1.6.2020.
19:05
Screenshot: RTL
VOYO logo

U petak je u sklopu akcije zbog "afere vjetroelektrane", između ostalih, uhićena i Ružica Njavro, tajnica kabineta ministrice poljoprivrede Marije Vučković, a Živi zid je danas prozvao ministricu zbog toga jer ju još nije smijenila s dužnosti. Ministrica je, pak, za RTL otkrila je li njena tajnica utjecala na donošenje sporne Uredbu o zakupu šumskog zemljišta.

"Na mene utječu, naravno, i u razgovorima, i radom u povjerenstvima, i sudjeluju u izradi dokumenata mnogi moji bliski suradnici, no konačan prijedlog donosim ja. Ja za njega odgovaram. Konačni prijedlozi su uvijek izrađeni u skladu sa znanjem koje imam o tematici, s mojom savješću i iza takvih prijedloga stojim. Nitko na mene ne može utjecati na način da bih učinila nešto što je protivno javnom interesu ili savjesti", poručila je ministrica Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UZ JOSIPU RIMAC 'PALE' SU JOŠ TRI HDZ-OVKE: /

Otkriveno je tko su one i kako su došle do svojih političkih funkcija

Image
UZ JOSIPU RIMAC 'PALE' SU JOŠ TRI HDZ-OVKE: /

Otkriveno je tko su one i kako su došle do svojih političkih funkcija

Dobro poznaje Josipu Rimac

Dodala je da se ona i Josipa Rimac "dobro poznaju", kao i da nisu razgovarale oko uredbe: "Josipa Rimac mene nikad u životu, vezano za Nacrt uredbe o šumskom zemljištu nije zvala", kazala nam je Vučković.

Pričekat će rezultate istrage

Cijelu aferu ministrica je doživjela veoma emotivno jer se "u istrazi spominje i otvoren je istražni postupak i nad tajnicom kabineta Ministarstva, to je dovoljan razlog".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istražni postupak je otvoren, pričekat ćemo rezultate istrage, a poslije i cijelog procesa. To je jedino što mogu komentirati, uz napomenu da svaki pokušaj pogodovanja ili radnje koje nisu zakonite, nisu moralne, naravno da osuđujem. To je generalno, a što se tiče ovog konkretnog postupka, pričekat ćemo rezultate istrage", zaključila je Vučković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo