MINISTRICA MURGANIĆ VIDNO POTRESENA ZBOG UBOJSTVA U ĐAKOVU: / 'Prestrašno je da je poginula od ruke onoga kojemu je najviše pomagala'

Image
Foto: Screenshot: Facebook/Jutarnji list

Ministrica Nada Murganić došla je u Đakovo s kriznim timom i kratko komentirala nemili čin

9.7.2019.
16:38
Screenshot: Facebook/Jutarnji list
VOYO logo

Ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić u Đakovu je ispred Centra za socijalnu skrb dala izjavu za medije povodom pucnjave u kojoj je danas ubijena socijalna radnica, dok je njen kolega teško ranjen. Ona se ondje zaputila s kriznim timom čim se doznalo za ovaj stravični događaj. U tamošnjem Centru za socijalnu skrb ubijena je dugogodišnja socijalna radnica, a pravnik te ustanove je ranjen. U njih je iz vatrenog oružja pucao muškarac, inače stranka Centra.

"Socijalni radnici u cijeloj Hrvatskoj su tužni, ali i uplašeni. Što se to događa, da naši socijalni radnici stradavaju na radnom mjestu. Ovo nije prva pogibija socijalnog radnika na radnom mjestu, prije 19 godina u Splitu je poginuo socijalni radnik", izjavila je vidno potresena ministrica i dodala: "Svakodnevno imam dojave da se prijeti socijalnim radnicima. Kolegica je bila svakodnevno u kontaktu s počiniteljom zločina, pomagala mu je savjetima, prestrašno je da je poginula od ruke onoga kojemu je najviše pomagala".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apel ministrice

"Apeliram na naše društvo da osvijestimo što nam se todogađa. Uvijek kada se ovako nešto dogodi sve su oči uprte u socijalne radnike, osjećamo se kao da smo sami sa korisnicima koji imaju velike i teške probleme. Poizvam i sve druge resore da pomognu. Mi znamo da imamo veliku odgovornost, mi smo ju prihvatili, ali ne možemo to postići sami. Često se upire prstom u socijalne radnike, nadam se da ovo nije posljedica toga", poručila je Murganić.

Image

TRAGEDIJA U ĐAKOVU: Ušao u Centar za socijalnu skrb i počeo pucati. Žena mrtva, muškarac ranjen

Image

TRAGEDIJA U ĐAKOVU: Ušao u Centar za socijalnu skrb i počeo pucati. Žena mrtva, muškarac ranjen

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo