Ministrica kulture prva je govorila o promjeni naplate RTV pretplate

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić je prva javno progovorila o uvođenju takozvanog medijskog poreza, a ne njezin savjetnik Milan F.

12.12.2012.
7:13
VOYO logo

Naime, ministrica Zlatar Violić je gostujući 28. studenoga na Hrvatskom radiju u emisiji A sada Vlada prva otkrila da se spremaju promjene u vezi s televizijskom pretplatom.

"Doznajemo da se u Ministarstvu priprema paket medijskih zakona. Navodno se razmišlja i uvođenju takozvanog medijskog poreza umjesto sadašnje RTV-pristojbe? Je li to tako?", pitala je ministricu voditeljica spomenute emisije Ružica Šimunović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno je da se radi na reformi cijelog medijskog prostora, što uključuje barem pet ili šest zakona. Hoće li biti riječ o pristojbi ili porezu, ovisi o konačnom cilju. A cilj je da se iz takozvanog medijskog poreza, zapravo, mogu sufinancirati i druge vrste medija, a naročito oni neprofitni", odgovorila je ministrica Zlatar Violić, prenosi Novi list.

Dakle, iako je ministrica prva otkrila da se sprema mogući novi 'medijski porez', bura se u javnosti podigla tek kad je njen savjetnik Milan F. Živković šire objasnio što bi to bilo, a nakon čega je krenula hajka na njega, najava njegove smjene te krajnje neprimjeren istup Vesne Pusić u Dnevniku Nove TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Ministarstvu kulture u utorak nisu htjeli komentirati ovu činjenicu, a ništa nije želio reći ni bivši ministričin savjetnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo