MINISTRICA DIVJAK PRIŽELJKUJE NOVI MANDAT: / Otkrila je hoće li u slučaju izbornog poraza uzeti 6+6 plaću

Image
Foto: Marko Prpić / PIXSELL

'Sve je na biračima.

9.6.2020.
11:37
Marko Prpić / PIXSELL
VOYO logo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak bit će nezavisna kandidatkinja na listi HNS-a na predstojećim izborima, a prilikom današnjeg posjeta Sveučilištu u Rijeci upitana je kako ocjenjuje svoj mandat te smatra li da joj je ovo bio "labuđi pjev" na ministarskom položaju.

"Kada sam prije tri godine došla na mjesto ministrice nismo imali nijednu reformu u Hrvatskoj, samo prijepore, sada imao reformu, veliko ulaganje u strukovno obrazovanje i znanost, a veliki je zalogaj kako visoko obrazovanje staviti u pogon da bude motor razvoja", kazala je, kako prenosi N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŠTROMAR OBJAVIO: /

Divjak je nezavisna kandidatkinja na list HNS-; Živom zidu se pridružila poznata zviždačica

Image
ŠTROMAR OBJAVIO: /

Divjak je nezavisna kandidatkinja na list HNS-; Živom zidu se pridružila poznata zviždačica

'Neću uzeti plaću 6+6'

"Imali smo puno onih protiv kojih smo se morali boriti, koji su imali interese i ideje koje nisu bile ideje koje bi doprinosile razvoju i sada imamo napretke u tri od četiri cilja", dodala je ministrica.

Na pitanje o eventualnom novom mandatu na mjestu ministrice obrazovanja, Divjak je kazala kako je "sve na biračima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam sveučilišna profesorica i veselim se i akademskoj karijeri i svejedno mi je, nemam tu problema, a sigurno je da neću uzeti 6+6 plaću", odgovorila je.

'Pragovi na maturi rastu iz godine u godinu'

Što se njezinog daljnjeg političkog angažmana tiče, kaže da to ovisi o tome hoće li biti prepoznato ono što stavlja na stol -reformu visokog obrazovanja i projekt cjelodnevne nastave. Za prvi kaže da već postoje dva zakonska prijedloga koji mogu u Sabor, a oko cjelodnevne nastave kaže da postoje dobri temelji ostvareni sa Svjetskom bankom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za ispitne pragove na maturi kaže da oni rastu iz godine u godinu, a oko eseja iz Hrvatskog jezika kaže da on donosi trećinu ocjene iz predmeta. Nastavlja da je problem kod eseja vjerodostojnost ocjenjivanja pa su imali slučajeva različitog ocjenjivanja i zato je bolje da on bude dio ocjene, a ne samostalna ocjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo